Şoferii se plâng că nu au unde să-şi încarce maşina electrică în România pentru că staţiile sunt puţine şi greu de găsit

0
0
În România, tot mai populare devin serviciile de car sharing cu maşini
electrice.
În România, tot mai populare devin serviciile de car sharing cu maşini electrice.

Proprietarii de maşini electrice se confruntă cu problema staţiilor de încărcare despre care spun că sunt puţine şi greu de găsit. În România sunt aproximativ 500 de staţii de încărcare, 100 fiind doar în Bucureşti.

O încărcare durează în medie două ore, două ore şi jumătate. Marea problemă este atunci când vrem să parcurgem distanţe mai mari pentru că pe autostrăzi, de exemplu, astfel de staţii sunt prea puţine, iar riscul ca maşinile să rămână fără baterie este destul de mare.

„În drumul spre mare sunt foarte mulţi clienţi care pleacă şi efectiv nu au unde să încarce sau trebuie să aştepte cu orele la coadă şi asta este destul de neplăcut", a spus Robert Popescu, directorul unei firme de car sharing, potrivit Digi24.

România a fost dată drept exemplu negativ de către specialiştii europeni în construcţia de automobile.

Topul este condus de Olanda cu un procent de 20%. Asta înseamnă că una din 5 maşini noi este electrică. În clasament sunt Suedia, Danemarca sau Austria, dar şi Ungaria cu un procent de 4,5%, dublu faţă de România care are o rată de 2,2.

Până în 2030, Uniunea Europeană vrea să reducă la jumătate emisiile de dioxid de carbon, însă pentru acest lucru este nevoie că în următorii ani numărul staţiilor electrice să crească de 27 de ori.

Mai multe - Auto

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite