Motivul pentru care românii preferă să cumpere mașini second-hand din Germania

0
Publicat:

Aproape jumătate dintre mașinile second-hand din România sunt aduse din Germania. Cumpărătorii români „au impresia că șoferii germani au mai multă grijă”, de mașini, arată ZiarulRomanesc.de.

Mașină second-hand. FOTO arhivă
Mașină second-hand. FOTO arhivă

Un studiu realizat prin analiza a peste un milion de rapoarte istorice generate pe platforma carVertical arată că patru din zece mașini la mâna a doua din România sunt importate din Germania.

Cumpărătorii de mașini second hand caută vehicule cu proveniență din Germania pentru că au impresia că șoferii germani au mai multă grijă de mașinile lor decât oricine altcineva. Oamenii cred că șoferii de pe cea mai mare piață de vehicule second-hand nu sar peste programările la revizii, fac doar reparații de calitate și cumpără în primul rând mașini mai bine echipate”, se arată în raportul carVertical.

Alte țări din Europa de Vest din care România importă mașini second sunt: Franța (14,2%), Italia (10,9%), Belgia (9,5%) și Țările de Jos (5,4%) etc.

Temperaturile extreme nu fac niciodată bine unei mașini

Pentru că starea unui vehicul și defecțiunile comune întâlnite sunt puternic influențate de regiunea din care provine mașina și, mai ales, de temperaturile acelei regiuni (temperaturile extreme nu fac niciodată bine unei mașini) este explicbil de ce românii preferă mașinile germane.

Această țară are temperaturi medii și drumuri bune, ceea ce reduce riscul ruginirii, al decolorării vopselei și al problemelor cu suspensia, arată ZiarulRomanesc.de.

 Amintim că, la finele anului trecut,  Asociația Constructorilor de Automobile din România (ACAROM) anunța că înmatriculările de autoturisme second-hand în România au scăzut față de aceeași perioadă a anului precedent,

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite