Lamborghini a lansat Huracan Sterrato, o mașină de șosea transformată într-un monstru off-road VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lamborghini Huracán Sterrato, prezentat oficial miercuri la Miami, va fi ultimul supercar pur pe benzină al constructorului italian. De asemenea, va fi diferit de orice alt supercar Lamborghini de până acum, deoarece este o mașină de teren, notează CNN. 

Dacă Mad Max ar fi deținut un Lamborghini, atunci probabil ar fi semănat mult cu Sterrato, scrie sursa citată. Sterrato înseamnă „drum de pământ” în italiană.

Alte modele Huracan au prize de aer pe laterală, însă la această mașină prizele de aer sunt permanent închise. În schimb, aerul pentru motorul de 5,2 litri al mașinii este aspirat de sus pentru a minimiza cantitățile de mizerie, în timp ce cauciucurile ridică nori de praf.

De asemenea, există și șine pentru legarea de echipamente și bagaje pe acoperiș, ceva nemaivăzut la mașinile sport Lamborghini.

„Este un Lamborghini complet diferit”, a declarat designerul principal al Lamborghini, Mitja Borkert. „Este pentru băieții de aici, din Italia, care merg la schi. Te duci în Dolomiți și ai o mașină destul de mișto în care îți poți pune schiurile, snowboardul, kite surferul sau, dacă ești în California, îți poți pune placa de surf deasupra.”

Sterrato este cu aproximativ 1,75 cm mai înalt de la sol decât un supercar Huracan obișnuit și cu aproximativ 1,3 cm mai lat, cu aripile sale mari. De asemenea, este puțin mai lat la roțile din spate decât la cele din față. Partea inferioară din fața mașinii este protejată cu un scut de aluminiu.

Ideea generală este asemănătoare cu cea a recent prezentatului Porsche 911 Dakar, o altă mașină sport ridicată cu anvelope cu nervuri, iar ambele companii fac parte din familia Volkswagen Group. Însă conceptul Huracán Sterrato a venit în întregime din interiorul Lamborghini, a declarat Brokert, în timp ce inginerii dezvoltau Urus, SUV-ul Lamborghini.

Producția lui Huracán Sterrato va începe în februarie la fabrica Lamborghini
Producția lui Huracán Sterrato va începe în februarie la fabrica Lamborghini

„A fost atât de distractiv să faci drifturi și să conduci Urus off-road încât ne-am spus: «De ce nu am putea avea aceeași plăcere de a conduce și într-o mașină super sport?»”, a spus Borkert. „Și, evident, Huracan se potrivește perfect datorită acestui motor V-10 atât de plăcut.”

La interior, grupul de instrumente digitale al lui Sterrato oferă date care, de obicei, nu sunt necesare la alte supercaruri Lamborghini, cum ar fi un indicator „pitch-and-roll” care arată cât de mult este înclinată mașina dintr-o parte în alta și din față în spate. O compensație pentru performanțele off-road suplimentare este faptul că Sterrato va avea o viteză maximă mai mică decât la alte versiuni ale modelului Huracán. Cu motorul său de 601 cai putere, acesta va putea atinge doar 160 km pe oră, în loc de peste 320 de km pe oră, ca alte modele Huracán.

Producția lui Huracán Sterrato va începe în februarie la fabrica Lamborghini din Sant'Agata Bolognese, Italia. Vor fi construite doar 1.499 de exemplare, la un preț de pornire de, în Europa, 263.000 de euro, adică aproximativ 271.500 de dolari. Prețurile pentru alte piețe, inclusiv pentru Statele Unite, nu au fost anunțate.

Sterrato va fi ultima versiune a modelului Huracán. Lamborghini a încheiat recent producția supercarului său emblematic, Aventador cu motor V12. Directorul general al Lamborghini, Stephan Winkelmann, a anunțat anterior că viitoarele sale supercaruri vor fi hibride plug-in, care au motoare electrice în plus față de motoarele pe benzină. Lamborghini lucrează, de asemenea, la o mașină complet electrică, dar aceasta va fi un automobil cu patru locuri, nu un supercar tradițional.

AutoPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite