Lamborghini vrea să investească cel puţin 1,8 miliarde de euro pentru electrificarea modelelor, până în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Pixabay
Foto Pixabay

Marca italiană Lamborghini vrea să investească cel puţin 1,8 miliarde de euro pentru a produce o gamă hibridă până în 2024 şi mai mult pentru a dezvolta modelul complet electric până la sfârşitul deceniului, a declarat directorul general Stephan Winkelmann, transmite Reuters.

Lamborghini, parte a Grupului Volkswagen, a declarat anul trecut că va investi 1,5 miliarde de euro pentru a-şi transforma modelele actuale - maşinile sport Huracan şi Aventador şi modelul Urus – în modele cu motoare hibride pe benzină şi electrice, până la sfârşitul anului 2024.

”Am alocat 1,8 miliarde, dar în realitate va fi mult mai mult – cea mai mare investiţie din istoria Lamborghini Automobili”, a spus Winkelmann pentru ziar, adăugând că cifra nu include dezvoltarea modelului complet electric.

"Investiţia va fi uriaşă pentru că trebuie să facem faţă erei full electrice, păstrând în acelaşi timp valorile ADN-ului Lamborghini. Va fi o provocare foarte dificilă."

La fel ca rivalii săi Ferrari, Aston Martin Lagonda şi McLaren, Lamborghini trebuie să vadă cum să-şi schimbe gama în vehicule electrice fără a pierde performanţa ridicată care susţine preţurile premium.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite