Dacia, cea mai mare creștere a înmatriculărilor în Europa

0
0

Dacia continuă să fie marca din Europa ce sfidează orice criză, înregistrând constant creșteri, în timp ce alți mari producători auto au mari scăderi.

Înmatriculările de Dacii înregistrează creșteri spectaculoase în Europa FOTO Renault România
Înmatriculările de Dacii înregistrează creșteri spectaculoase în Europa FOTO Renault România

Marți 18 octombrie, ACAROM (Asociația Constructorilor de Automobile din România) și ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile) au făcut publice datele privind înmatriculările de autoturisme noi atât în Uniunea Europeană, cât și în Europa.

În primele nouă luni ale acestui an au fost înmatriculate în total 6.784.318 unități în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă o scădere de 9,9% comparativ cu perioada similară din 2021.

În Europa, numărul autoturismelor noi înmatriculate a ajuns la 8,2 milioane în aceeași perioadă, o scădere de 9,7% față de perioada ianuarie-septembrie a anului trecut.

România se clasează pe locul 13 în Uniunea Europeană, cu 95.276 autoturisme noi înmatriculate în primele nouă luni din acest an, o creștere de 7,9% față de perioada ianuarie-septembrie 2021.

Țările din Europa de Vest au înregistrat scăderi ale înmatriculărilor de autoturisme noi în aceeași perioadă, după cum urmează: Italia (-16,3%), Franța (-11,8%), Germania (-7,4 %) și Spania (-7,4%). Comparativ cu perioada similară din 2021, România a urcat în loc în topul înmatriculărilor de autoturisme noi din Uniunea Europeană.

În ceea ce privește constructorii de automobile, cea mai mare creștere a înmatriculărilor de autoturisme noi în Europa a avut-o Dacia în primele nouă luni ale acestui an, ajungând la 348.820 unități, ceea ce reprezintă o creștere de 16,7% față de perioada ianuarie-septembrie 2021.

În clasament, Dacia este urmată de Hyundai, ce a avut o creștere de 6,6% (821.531 unități) și Toyota, cu o creștere de 1% (562.500 unități). Marii producători au înregistrat scăderi mari ale înmatriculărilor de autoturisme noi, după cum urmează: Stelantis (care reunește Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram și Vauxhall) minus 16,3%, Grupul Volkswagen (-14,7%), Ford (-8,8%) și Grupul Renault (-5,1%).

Și producţia de autoturisme înregistrată în țara noastră în primele nouă luni ale anului a crescut puternic comparativ cu perioada similară din 2021, ajungând la 381.971 de unităţi (+21,2%), conform datelor furnizate de către Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). La uzina Dacia de la Mioveni au fost produse 230.078 unități, în timp ce la uzina Ford de la Craiova au fost produse 151.893 unități.

Auto


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri