Bugatti a produs modelul Veyron cu numărul 400. Va mai construi doar 50 de unităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Constructorul francez Bugatti, aflat sub patronajul grupului Volkswagen, a anunţat producerea modelului Veyron cu numărul 400. Odată cu acest anunţ aniversar, francezii au publicat şi numărul total de unităţi ce vor fi construite. Au mai rămas disponibile 50 de automobile.

Conform oficialilor mărcii, automobilul aniversar este o ediţie limitată Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse, al treilea component şi în acelaşi timp ultimul al colecţiei "Jean-Pierre Wimille", ce face parte dintr-un portofoliu de maşini dedicate celor şase piloţi de Bugatti deveniţi legende. Automobilul a fost achiziţionat de un client din Orientul Mijlociu.

De la lansarea sa din 2005, Veyron a fost produs în 400 de exemplare, rămânând disponibile doar 50 de astfel automobile până la finalul ciclului de viaţă al modelului. Din totalul producţiei estimate, Bugatti a vândut toate coupe-urile disponibile (300), iar din colecţia decapotabilelor mai are 50 de maşini disponibile pentru public.

Veyron a devenit rapid o legendă printre automobilele zilelor noastre datorită provocării tehnologice pe care a depăşit-o, în paralel cu depăşirea barierei de 400 km/h atinsă pe circuit. Această performanţă notabilă a fost posibilă datorită uzinei de forţă W16 de 8 litri de sub capotă, ce dezvolta pentru început 1.001 CP, ca mai apoi să ajungă la 1.200 CP. Acceleraţia până la 100 km/h durează 2.6 secunde, iar cea până la 200 km/h doar 7.1 secunde.

Despre un potenţial înlocuitor pentru Veyron încă nu se cunosc date concrete, dar se aşteaptă ca marca franceză să revină pe piaţă odată cu stoparea producţiei acestui model, datorită succesului nebun pe care l-a înregistrat.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite