BMW iX – Finishing the future FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
BMW iX
BMW iX

O viziune se transformă în realitate - BMW Vision iNEXT devine modelul de serie BMW iX. Cu un an până la lansarea sa pe piaţă şi cu dezvoltarea de serie în derulare, BMW Group oferă o primă imagine a viitorului BMW iX.

BMW iX, a cărui lansare pe piaţă va avea loc spre finalul anului 2021, deschide o nouă eră a mobilităţii şi se concentrează pe o interpretare nouă a designului, dezvoltării durabile, plăcerii condusului, versatilităţii şi luxului. Este primul model bazat pe un set nou de instrumente, modular şi scalabil, pe care va fi construit viitorul BMW Group. Conceput din start pentru mobilitate full electrică, iX ne arată cum BMW redefineşte conceptul de succes al Sports Activity Vehicle (SAV).

GALERIE FOTO

"BMW Group face eforturi constant să se reinventeze. Acesta este un element central al strategiei noastre corporate", declară Oliver Zipse, preşedintele Consiliului de Administraţie al BMW AG. "BMW iX exprimă această abordare într-o formă extrem de concentrată."

A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive

A cincea generaţie a tehnologiei BMW eDrive - care cuprinde cele două motoare electrice, electronica de putere, tehnologia de încărcare şi bateria de înaltă tensiune - garantează o eficienţă excepţională. Unitatea de putere dezvoltată de BMW Group şi fabricată în mod sustenabil, fără utilizarea de materii prime critice cunoscute ca pământuri rare, va dezvolta, după cele mai recente calcule, o putere maximă de peste 370 kW/500 CP. Acest lucru va fi suficient pentru a propulsa BMW iX de la 0 la 100 km/h în mai puţin de 5,0 secunde.

În acelaşi timp, obiectivul clar al automobilului este de a afişa un consum combinat de energie electrică extrem de redus pentru segmentul său - mai puţin de 21 kWh/100 km în ciclul de testare WLTP. O capacitate energetică brută mai mare de 100 kWh ar trebui să permită celei mai recente generaţii de baterii de înaltă tensiune să înregistreze o autonomie de peste 600 de kilometri în ciclul WLTP. Acest lucru echivalează cu peste 480 km în conformitate cu procedura de testare FTP-75 a EPA. (Toate cifrele referitoare la performanţă, consum de energie şi autonomie sunt valori preliminare pe baza stadiului actual de dezvoltare a automobilului.)

Toate informaţiile despre noul BMW iX pot fi citite pe ADEVARUL AUTO.

Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite