Bazac vrea să vândă două Lotus pe lună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În prezenţa unei asistenţe numeroase, ieri a avut loc deschiderea primului showroom Lotus din România. Dealerul şi-a propus să vândă 24 de unităţi pe an. Cea mai ieftină maşină „James Bond“ va costa 40.000 de euro, iar cea mai scumpă, 100.000 de euro. Cu toate acestea, dealerul din România crede că cererea va fi mare.

Deschiderea oficială a showroomului Lotus a avut loc în prezenţa foştilor piloţi de Formula 1 Nigel Mansell şi Martin Donnelly, a lui Ion Bazac, preşedinte al Forza Rossa, a lui Donato Coco, directorul de design Lotus, şi a lui Guillaume Chabin, directorul de vânzări la nivel mondial al Lotus Cars.

Guillaume Chabin s-a arătat entuziasmat de această colaborare: „Suntem conştienţi de importanţa şi de potenţialul uriaş al pieţei din Europa de Est şi suntem încântaţi că am găsit în România un partener care împărtăşeşte valorile noastre privind calitatea, performanţa şi inovaţia. Vă urez bun venit în universul Lotus - cel al performanţei şi al pasiunii, al plăcerii de a conduce!"

Preşedintele Forza Rossa, Ion Bazac, ne-a declarat: „Mă veţi vedea curând conducând o astfel de maşină, când vremea de afară îmi va permite. Lotus este o marcă ce se adresează cunoscătorilor. Modelele Lotus sunt absolute originale." Importatorul mărcii britanice Lotus, Forza Rossa, estimează că va vinde în acest an cel puţin 24 de unităţi, potrivit lui Ion Bazac, acţionar şi preşedintele CA al firmei.

40.000 de euro, cea mai ieftină variantă

„Estimăm că anul acesta cadenţa de livrări Lotus va fi de cel puţin două unităţi pe lună. Avem la vânzare trei noi modele care suntem siguri că ne vor asigura acest ritm de vânzări", a spus Bazac. Forza Rossa a devenit joi reprezentantul exclusiv Lotus în România, Republica Moldova, Serbia şi Muntenegru.

Piloţii Nigel Mansell şi Martin Donnelly, prezenţi la lansare



Până la lansarea următoarelor modele Lotus, cele mai recente, Elise, Evora şi Exige sunt deja prezente la showroomul din nordul Capitalei. Complexul are o capacitate de 10 maşini. Preţul unui model Lotus va fi situat între 40.000 şi 100.000 de euro. În 2009, Forza Rossa a derulat afaceri de aproximativ 8 milioane de euro, cu un profit net de 300.000 de euro. În prezent, deja există precomenzi pentru maşinile Lotus. Reprezentanţii importatorului au spus că Lotus va concura în România cu modelele de top ale mărcilor Subaru şi Mitsubishi.

Showroom la Monaco şi la Bucureşti

image

Modelul Lotus a fost condus şi de personajul James Bond



Bazac a adăugat că în luna martie va fi deschis showroomul Ferrari de la Monaco, după ce inaugurarea a fost amânată cu aproape un an, investiţie în valoare de trei milioane de euro. Tot în luna martie va fi deschisă şi cafeneaua Forza Rossa, amplasată în apropierea Ferrari Store.

Reprezentantul companiei a mai spus că în acest an mizează pe o cifră de afaceri de 10 milioane de euro, cu aproximativ 10% mai mult faţă de 2010. 

image
Auto



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite