Arheologii au descoperit că vechii egipteni îşi aşezau părul ca Marilyn Monroe şi Rihanna

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma unui studiu a vechilor egipteni, arheologii au descoperit că aceştia foloseau gel pentru a-şi aşeza părul şi unii chiar aveau tunsori similare cu ale lui Marilyn Monroe şi ale Rihannei.

Arheologii au studiat mostre de păr de la 18 mumii de sex masculin şi feminin, cu vârste de la patru la 58 ani. Astfel, oamenii de ştiinţă au descoperit că egiptenii foloseau un produs pe bază de grăsimi pentru a-şi aşeza părul.

Mai mult de atât, aceştia îşi ondulau părul sau chiar apelau la extensii dacă lungimea nu era cea dorită, scrie The Telegraph.

Se pare că egiptenii acordau aceeaşi importanţă aspectului părului chiar şi după moarte. Cadavrele erau aranjate cu mare grijă, pentru a arăta bine în viaţa de apoi.

"O mumie avea părul scurt şi noi am glumit spunând că seamănă cu Marilyn Monroe. Altele aveau părul lung şi ondulat, ca al Rihannei. Unii bărbaţi tineri aveau cărare pe mijloc iar părul era dat cu acest produs", a declarat Natalie McCreesh, unul dintre cercetători.

Cadavrele au între 3.500 şi 2.300 de ani şi au fost descoperite într-un cimitir greco-roman în Dakhleh Oasis din Deşertul de Vest.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite