Anul Nou Chinezesc: ce aduce Capra de Lemn pentru fiecare semn

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Noul An Chinezesc în Phnom Penh, capitala Cambogiei FOTO AP / imagine din 18 februarie 2015
Noul An Chinezesc în Phnom Penh, capitala Cambogiei FOTO AP / imagine din 18 februarie 2015

Noaptea de miercuri spre joi face trecerea către Anul Nou Chinezesc, prilej de mare sărbătoare pentru chinezii din lumea întreagă. Conform astrologiei orientale, acesta este Anul Caprei de Lemn, un an „delicat“ pe multe planuri.

Anul Nou Chinezesc, cea mai importantă sărbătoare tradiţională a chinezilor, începe în noaptea de miercuri spre joi (ora 18.000 a României). El este aniversat şi în Hong Kong, Taiwan, Macau, Vietnam, Singapore, Indonezia şi Malaezia.

În cele 15 zile de festival, chinezii din lumea întreagă respectă câteva tradiţii şi obiceiuri vechi de secole. Fiecare familie trebuie să facă o curăţenie generală în casă, pentru a îndepărta necazurile din anul care se încheie. De asemenea, locuinţele sunt împodobite cu decoraţiuni din hârtie roşie, iar oamenii îşi fac cadouri şi întâmpină Anul Nou cu artificii şi petarde, pentru alungarea răului.

Pe masa de Ajun, chinezii obişnuiesc să pună carne de raţă, care este asociată cu fertilitatea, carne de pui pentru a se bucura de prosperitate şi sănătate în noul an, un amestec de legume care aduce armonia în casă şi mere pentru pace şi înţelepciune.

În prima zi din noul an, chinezii se abţin să consume carne, convinşi fiind că acest lucru le va asigura o viaţă lungă şi fericită. Următoarele zile sunt rezervate vizitelor în familie: copiii îşi vizitează părinţii şi naşii, oferindu-le cadouri.

Un an mai creativ

În astrologia orientală, noul an corespunde Caprei (sau Oii) de Lemn, un an al sporului demografic, în care se vor naşte mulţi copii. „Lemnul este un potenţator al abilităţilor creative, care ne va determina să luptăm cu monotonia, cu plictiseala“, spune astrologul Gabriel Mihailovici pentru Astro24.ro.

Din punct de vedere profesional, noul an chinezesc este mai delicat atât pentru angajaţi, cât şi pentru patroni. Primii trebuie să înţeleagă importanţa perfecţionării continue, în vreme ce patronii se pot vedea nevoiţi să-şi păstreze doar cei mai valoroşi angajaţi.

horoscop chinezesc anul caprei de lemn
horoscop chinezesc anul caprei de lemn

Predicţii pentru fiecare zodie în Anul Caprei de Lemn:

Şobolan: norocul nu vă surâde în carieră şi nici sănătatea nu este cea mai bună, însă nu veţi duce lipsă de bani. Viaţa amoroasă se va îmbunătăţi.

Bivol: vă concentraţi energia asupra carierei şi veţi avea multe oportunităţi profesionale. Banii şi dragostea sunt capitole mai delicate.

Tigru: dacă sunteţi singur/ă, vă găsiţi sufletul-pereche în 2015. Nicio evoluţie din punct de vedere profesional şi nicio problemă alarmantă de sănătate.

Iepure: un an excelent din punct de vedere profesional, financiar şi emoţional iar problemele de sănătate vă ocolesc.

Dragon: cele mai mari realizări vor fi profesionale în Anul Caprei de Lemn, dar nu vă neglijaţi sănătatea.

Şarpe: cariera şi banii nu vor fi puncte forte în 2015. Nativii din semnul Şarpelui sunt predispuşi la accidente.

Cal: sunteţi încărcat/ă de energie în acest an, dar succesul profesional şi financiar nu va fi mai mare decât în trecut. Cel amoros, în schimb, da.

Capră (oaie): multe oportunităţi profesionale şi financiare în Anul Caprei de Lemn, dar mai puţin în dragoste.

Maimuţă: vă bucuraţi de apreciere la locul de muncă şi vă bucuraţi de o relaţie amoroasă foarte bună în 2015.

Cocoş: veţi munci din greu anul acesta, dar veţi avea succese financiare. Atenţie la sănătate!

Câine: multe reuşite profesionale în Anul Caprei de Lemn. Din punct de vedere financiar şi amoros, lucrurile nu evoluează prea mult.

Porc: 2015 este anul oportunităţilor financiare şi al succesului amoros, dar nu este cel mai bun pentru sănătate. Sistemele digestiv şi nervos pot avea de suferit.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite