Angajaţii potriviţi, greu de găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Criza economică a crescut nivelul şomajului, dar şi aşteptările angajatorilor în privinţa candidaţilor la joburile vacante.

Conform unui studiu ManpowerGroup privind deficitul de talente, un angajator din trei raportează dificultăţi în acoperirea poziţiilor vacante, iar 73% spun că lipsa de experienţă în rândul candidaţilor este principalul obstacol în ocuparea posturilor disponibile. Aproape toţi managerii sunt îngrijoraţi cu privire la faptul că angajaţii care intră în câmpul muncii nu sunt pregătiţi să facă faţă cerinţelor competitive din mediul de lucru.

Companiile s-au adaptat la aceste obstacole care apar în procesul de recutare atribuind un volum mai mare de responsabilităţi angajaţilor curenţi. „Organizaţiile care au operat reduceri de personal în timpul recesiunii au învăţat să maximizeze potenţialul angajaţilor lor prin încărcarea fişelor de post cu atribuţii ce corespund mai multor poziţii.

Deoarece au adoptat o mentalitate ce presupune obţinerea de rezultate cu un număr limitat de resurse, angajatorii vor fi dispuşi cel mai probabil să angajeze doar personalul talentat care le poate oferi un set de competenţe", spun reprezentanţii Manpower. În privinţa candidaţilor, aceştia trebuie să demonstreze că îşi pot utiliza competenţele şi calificările în mai multe direcţii. În plus, studiul Manpower mai arată că angajatorii pun pe primul loc spiritul de echipă în topul principalelor competenţe care le lipsesc candidaţilor.

info
Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite