Adevărul incomod despre cum ne alegem partenerii de cuplu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cuplu pe plajă. FOTO: Shutterstock
Cuplu pe plajă. FOTO: Shutterstock

Site-ul Mic.com prezintă o serie de grafice şi foi de lucru publicate de fondatorul reţelei sociale OkCupid, Christian Rudder, în ceea ce priveşte preferinţele utilizatorilor în momentul în care vor să-şi aleagă partenerii de cuplu.

Site-ul Mic.com susţine că reţeaua socială OkCupid a primit critici pentru manipularea  potrivirilor pe care le-a făcut, cu scopul de a testa anumite ipoteze, în ultimele luni. Însă, aşa cum arată rezultatele, din cadrul bazei de date care conţine un număr aproximativ de 25 de milioane de utilizatori, sunt prezentat şi adevăruri „incomode”.

Fondatorul OkCupid, Christian Rudder, a postat de curând mai multe grafice în care este arătat comportamentul utilizatorului în ceea ce priveşte alegerea potenţialului partener în funcţie de culoarea pielii. Prin acestea a arătat că oricât de deschişi la minte „ar poza” utilizatorii, apartenenţa la o anumită rasă umană are rol important în ceea ce priveşte completarea criteriilor de căutare pentru „OkCupid”.

image

FOTO: OkCupid

„Utilizatorii OkCupid cu siguranţă nu sunt mai deschişi la minte decât obişnuiau să fie înainte (n.r. – de a se înregistra pe această reţea socială). Prejudecăţile rasiale s-au intensificat puţin”, precizând că persoanele de culoare şi cei cu din rasa mongoloidă au un dezavantaj semnificativ în ceea ce priveşte căutările.

Aşa cum arată graficul de mai sus, femeile de culoare, bărbaţii de culoare şi bărbaţii din Asia au primit aprecieri doar de la cei tot cu un profil asemănător. Cifrele sunt descurajatoare date fiind involuţia din ultimii cinci ani, cu toate că la prima vedere utilizatorii ar fi în favoarea întâlnirilor cu persoane de altă culoare.

image

FOTO: OkCupid

Acest tip de prejudecăţi nu este prezent doar pe OkCupid. După cum au arătat studiile anterioare, preferinţa pentru un anumit tip de  

image

FOTO: OkCupid

Site-ul OKCupid  a devenit celebru prin potrivirile pe care le face, astfel spus, „latura sa matrimonială”. Pe baza unui chestionar la care utilizatorii sunt puşi să-l răspundă, site-ul calculează care sunt şansele ca un potenţial cuplu să meargă mai departe. Este algoritmul dragostei care a adus succes acestui site.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite