9 lucruri pe care le poţi face pentru a trăi mai mult, potrivit unui reputat chirurg francez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Femeile franceze sunt invidiate în toată lumea pentru tinereţea lor veşnică. Un reputat chirurg dă sfaturi prin care orice femeie poate să atingă tinereţea dorită în spirit şi în trup.

În medie, femeile franceze trăiesc, de exemplu, cu doi ani mai mult decât cele britanice. De asemenea, sunt cunoscute pentru aspectul lor tineresc şi stilul unic, indiferent de vârstă. Toată lumea se întreabă: cum reuşesc să fie tinere în spirit şi în trup atât de mult timp?

În noua lui carte, citată de „The Independent“, reputatul chirurg parizian Michel Cymes dezvăluie ceea ce el crede că sunt secretele tinereţii veşnice ale femeilor franceze.

1.Mănâncă mai mult usturoi

Usturoiul nu e doar gustos, ci are şi beneficii pentru sănătatea omului, prelungind perioada de viaţă. Franţuzoaicele adoră să mânânce usturoi pentru un motiv bun: usturoiul este plin de antioxidanţi şi are proprietăţi anti-îmbătrânire. Cel mai bun mod de a-l mânca este crud, pentru a-i reţine cât mai multe din valorile nutritive.

2.Bea mai puţin, apreciază mai mult

Consumul de alcool duce la scurtarea vieţii şi la îmbătrânire, iar potrivit lui Cymes cu toţii ar trebui să bem ca un somelier. Adică să bem încet şi să savurăm paharul de vin dacă vrem să rămânem tineri.

3.Curăţă frigiderul

Cymes subliniază cât de important este să îţi cureţi frigiderul în mod corespunzător de două ori pe lună. Contrar credinţei populare, germenii pot supravieţui în condiţii de frig, astfel că pot ajunge în mâncarea pe care o consumi. Cymes recomandă folosirea unui burete şi a oţetului din vin alb cu care să dai în interiorul frigiderului, înainte de a-l şterge cu o cârpă.

4.Nu omite cina

În calitate de francez, Cymes este, deloc surprinzător, împotriva cinei în faţa televizorului, aşa cum marea majoritate obişnuieşte să facă. Avem tendinţa de a mânca mai repede atunci când ne uităm la televizor, adică mestecăm mâncarea mai puţin, nu realizăm că ne-am săturat şi mâncăm mai mult decât putem. Stai la masă şi mănâncă în linişte pentru a evita consumul excesiv.

5.Investeşte într-o pereche bună de ochelari de soare

Ochelarii de soare sunt importanţi pentru protejarea ochilor şi a pielii din jurul lor, nu doar pentru a face o persoană să pară cool. Cymes spune că perechea ideală de ochelari de soare trebuie să aibă rame mari şi braţe lungi pentru a împiedica pătrunderea luminii în ochi, lentilele trebuie să fie conforme cu standardele europene şi să fie din clasa 3 sau 4, cea din urmă recomandată pentru sporturile montane, de exemplu.

6.Mergi la piscină

Exerciţiile fizice intense pun presiune asupra articulaţiilor, astfel că Michel Cymes recomandă exerciţiile în apă. Antrenamentul lui preferat în piscină este aqua cycling, adică mersul pe o bicicletă staţionară într-un bazin cu apă. Fiind scufundat în apă, pulsul rămâne unul mic şi tu vei putea să dai la pedale mult mai repede. Pare că nu depui efort, dar muşchii îţi sunt foarte solicitaţi.

7.Atenţie la decolteu

Zona decolteului unei femei conţine mai puţine glande sebacee decât restul corpului, asta însemnând că pielea respectivă se zbârceşte mai repede. Pentru a avea grijă de pielea delicată a decolteului ar trebui să o tratezi aşa cum îţi tratezi faţa: hidratare, exfoliere şi cu creme cu factor solar de protecţie ridicat.

8.Schimbă perna

Foarte puţini oameni îşi schimbă perna pe care dorm la intervale regulate de timp. O pernă uzată şi veche care nu sprijică capul corect îţi poate provoca dureri în zona gâtului. Cymes sugerează că ar trebui să folosim o pernă groasă dacă obişnuim să dormim pe o parte, una fermă dacă dormim pe spate şi una subţire dacă dormim cu faţa în jos.

9.Nu te mai simţi vinovată că nu eşti perfectă

Majoritatea oamenilor au tendinţa de a-şi face mustrări de conştiinţă că nu au totul. Cymes crede că lupta pentru perfecţiune se încheie cu un eşec. El recomandă să ne aducem aminte trei lucruri: nimeni nu e perfect; a avea nuanţe te face interesantă; lumea este mult mai complicată dincolo de noţiunile bine şi rău. „Dacă vrei să trăieşti mai mult, atunci începe să trăieşti“, încheie el. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite