5 lucruri pe care să nu i le spui unei persoane depresive

0
0

Depresia este foarte des întâlnită astăzi, iar numărul persoanelor care suferă de ea este din ce în ce mai mare. Problemele persoanele, stresul, presiunea de la facultate sau serviciu, toate duc în final la o tensiune care ne face să spunem ”nu mai pot”.

Dacă ai în cercul tău de prieteni sau la muncă persoane care sunt depresive, iată ce nu ar trebui să îi spui niciodată:

”Eşti bine.”

A spune ”eşti bine” poate fi uneori utilizată ca o modalitate de a lăsa oamenii să creadă că ”totul va fi bine”. Dar realitatea este că acest lucru este posibil să nu se întâmple. Pur şi simplu nu ai de unde şti dacă totul va fi în regulă, deoarece este vorba de lupta cuiva cu nişte probleme personale, intime. În schimb, ce poţi face este să-i spui că eşti alături de el/ea şi că îl/o vei ajuta cu tot ce poţi. Susţinerea şi oferirea sprijinului sunt mai bune decât o vorbă aruncată în vânt.

”Vei trece peste.”

Ultimul lucru pe care o persoană care suferă de depresie este să fie minţit cu o eventuală depăşire a acesteia. Realitatea este că nu poţi şti sigur şi nu este nimic în neregulă cu asta. Este bine să se recunoască faptul că problemele legate de depresie şi sănătate mintală ar putea fi prezente pe tot parcursul vieţii şi este, de asemenea, bine să recunoşti că gestionarea depresiei este singurul lucru pe care poţi să-l faci, spre deosebire de depăşirea totală a acesteia.

Află ce alte lucruri nu ar trebui să-i spui unei persoane depresive pe clickpentrufemei.ro. 

Fii conştientă de simptomele depresiei!

10 carenţe de substanţe nutritive care provoacă depresie

 

Mai multe - Stil de viață

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite