Zizou cel Mare! Tehnicianul lui Real Madrid a reuşit să atingă o performanţă extraordinară într-un timp record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu e nicio exagerare în a spune că Real Madrid a intrat în epoca lui Zinedine Zidane. O epocă în care trofeele importante intră unul câte unul în vitrina şi aşa burduşită a clubului madrilen.

Real Madrid şi-a adjudecat şi Supercupa Europei, pentru a doua oară consecutiv, câştigând cu 2-1 meciul disputat la Skopje, contra lui Manchester United. Galacticii au egalat astfel recordul lui AC Milan, care era singura echipă cu două Supercupe ale continentului luate consecutiv, în 1989 şi 1990.
Ceea ce se întâmplă acum la gruparea madrilenă confirmă inspiraţia preşedintelui Florentino Perez, de a-l numi antrenor principal pe Zidane, la începutul anului trecut. O mutare criticată la vremea respectivă ţinând cont că francezul avea experienţă redusă, un an ca tehnician al echipei secunde a Realului, în liga a treia, şi un an ca secund al italianului Carlo Ancelotti, la prima echipă. Zizou, unul dintre cei mai mari fotbalişti ai planetei, în deceniul trecut, a arătat că are stofă şi ca antrenor şi a devenit în scurt timp un generator de trofee pentru echipa plină de vedete a Realului. Practic, de la investirea sa în funcţie, consemnată pe 4 ianuarie 2016, după ce a fost demis Rafa Benitez, Zidane a ratat doar două trofee: titlul în sezonul 2015-2016 şi  Cupa Spaniei sezonul trecut. În rest, Real a acaparat tot: Liga Campionilor (2016, 2017), Supercupa Europei (2016, 2017), titlul (2017) şi Campionatul Mondial al Cluburilor (2016). Şase trofee din opt posibile care îi dau un procentaj de 75 % de reuşită la acest capitol.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite