Zece milioane de dolari, suma pentru care poate fi eliberat pe cauţiune fostul acolit al lui Sepp Blatter, Jeffrey Webb

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul vicepreşedinte FIFA şi fost preşedinte al CONCACAF, Jeffrey Webb, poate fi eliberat pe cauţiune în schimbul a zece milioane de dolari, a anunţat justiţia americană.

Conform sursei citate, pentru a strânge această sumă, Webb a decis să vândă zece proprietăţi, trei autoturisme, 11 ceasuri de lux şi bijuteriile soţiei. De asemenea, soţia sa a trebuit să renunţe la un plan de economii. Jeffrey Webb se află în arest la domiciliu într-un apartament din New York şi trebuie să poarte un dispozitiv electronic de monitorizare. El şi soţia sa au predat paşapoartele autorităţilor americane.

Fostul vicepreşedinte FIFA este singurul dintre cei şapte responsabili ai forului mondial acuzaţi în scandalul de corupţie care a acceptat extrădarea. Jefrrey Webb a pledat nevinovat, sâmbătă, la New York, la acuzaţiile care i-au fost aduse. FIFA se confruntă cu un uriaş scandal de corupţie, după ce justiţia americană a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepreşedinţi FIFA. În acest caz, şapte oficiali ai forului mondial au fost reţinuţi, la 27 mai, la Zurich, la solicitarea Departamentului de Justiţie al SUA, în legătură cu fapte de corupţie: Jeffrey Webb (Marea Britanie), vicepreşedinte al FIFA şi preşedinte al CONCACAF, Eduardo Li (Costa Rica), viitor membru al Comitetului Executiv al FIFA, Julio Rocha, însărcinat cu dezvoltarea FIFA, Costas Takkas (Marea Britanie), ataşat la cabinetul preşedintelui CONCACAF, Eugenio Figueredo (Uruguay), vicepreşedinte al FIFA, Rafael Esquivel (Venezuela), membru al CONMEBOL, şi Jose Maria Marin (Brazilia), membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru JO, a reamintit Mediafax. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite