Xenofobia infectează România: Incidente grave au oprit meciul „U“ Cluj – Sepsi

0
Publicat:

România a ajuns un „client“ al forurilor fotbalistice internaționale, FIFA și UEFA, din cauza comportamentului unor huligani.

Arbitrul Sebastian Colțescu a luat atitudine în fața scandărilor xenofobe. FOTO: Arhiva Adevărul
Arbitrul Sebastian Colțescu a luat atitudine în fața scandărilor xenofobe. FOTO: Arhiva Adevărul

În ultimii ani, atât formațiile din Superliga, cât și echipa națională au fost sancționate, în mod repetat, din cauza unor manifestări rasiste și xenofobe. Și, din păcate, situația persistă și din cauza faptului că, pe plan intern, astfel de episoade rămân fără sancțiuni. Drept urmare, huliganul care a făcut ce a vrut la un meci de prima ligă, va face la fel și la o partidă internațională.

Astăzi, într-o partidă din etapa a 6-a, Universitatea Cluj – Sepsi, scandările xenofobe ale fanilor clujeni au fost atât de multe, încât centralul Sebastian Colețescu a fost nevoit, totuși, să ia măsuri. Concret, arbitrul craiovean a trimis echipele la vestiar, iar meciul a fost oprit, aproximativ 10 minute.

Abia după ce căpitanul „șepcilor roșii“, Romario Pires, a discutat cu liderii suporterilor și le-a explicat că „U“ riscă piarderea partidei la masa verde, fanii s-au potolit, iar meciul s-a reluat.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite