FCSB, dezumflată: Viking, şmecheră şi norocoasă. Grupele Conference League, departe de noi VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Cordea, dezamăgit după o înfrângerea dureroasă
Andrei Cordea, dezamăgit după o înfrângerea dureroasă

În cel mai pur stil românesc, entuziasmul a fost mult prea mare după nişte calificări cu echipe cu nume de detergent, Saburtalo (Georgia) şi Dunajská Streda (Slovacia). Viking Stavangar, de alt calibru, bine aşezată pe teren, a readus FCSB cu picioarele pe pământ în play-off-ul Conference League.

Dacă fotbalul românesc e bun la un singur capitol, imbatabil chiar la nivel european, atunci acela e pierderea contactului cu realitatea după un singur rezultat mai de Doamne-ajută! De-a lungul anilor, ne-am convins de această „calitate“, în mod repetat. Şi, de fiecare dată, palma care ne-a readus cu picioarele pe pământ a fost tare dureroasă.

În cazul FCSB-ului, declaraţiile patronului Gigi Becali, de dinaintea turului cu Viking, au arătat, clar, ce înseamnă să visezi cai verzi pe pereţi, după ce ai bătut Saburtalo (Georgia) şi Dunajská Streda (Slovacia), echipe inexistente la nivel înalt.

Cu siguranţă, atunci când Florinel Coman a deschis scorul cu Viking, în minutul 3, la primul atac al FCSB-ului, Gigi Becali şi alţii ca el au crezut că, într-adevăr, calificarea va fi o formalitate în faţa ocupantei locului 5 din prima ligă norvegiană. Nimic mai departe de adevăr! De altfel, când încă rulau reluările cu golul lui Coman, a şi venit reuşita lui Kabran din minutul 5: 1-1.

Deşi golul egalizator a fost un semn clar că Viking e o trupă redutabilă pentru nivelul nostru fotbalistic, FCSB n-a dezarmat. De fapt, următoarea ocazie mare a fost trecută tot în contul bucureştenilor. După o centrare excelentă a lui Olaru, Edjouma a lovit transversala (14), spre dezamăgirea unui public minunat de pe Arena Naţională. 

Din păcate pentru fanii FCSB-ului, golul de 2-1 a căzut în poarta apărată de Târnovanu. Fundaşul Bjørshol a înscris din gura porţii, după o acţiune în care s-a văzut fragilitatea apărării FCSB-iste. Repriza s-a încheiat cu încă o ocazie mare pentru gazde, Edjouma cu capul şi apoi Miculescu trecând pe lângă 2-2, în aceeaşi fază (38).

Apărarea nordicilor, impenetrabilă

După pauză, s-a cam jucat într-o singură direcţie: spre buturile apărate de islandezul Patrik Sigurður Gunnarsson. Iar o combinaţie între ocaziile ratate şi intervenţiile foarte inspirate ale portarului de 21 a făcut ca, în ciuda atacurilor roş-albaştrilor, scorul să rămână acelaşi de la finalul primei părţi: 2-1 Viking. Ce-i drept, norvegienii, şmecheri, au şi tras de timp, cât au putut, pentru a scoate echipa lui Dică din ritm. 

Cu sacii în căruţă, plecând victorioasă din Bucureşti, Viking are de acum prima şansă la calificare, înaintea returului de joia viitoare. Pe care îl va juca acasă, pe un stadion de 16.000 de locuri, unde are o singură înfrângere, în ultimele 11 partide oficiale!

VEZI GOLURILE MECIULUI

Echipele româneşti în play-off-ul Conference League

Joi, prima manşă

*CS U Craiova - Hapoel Beer Sheva (Israel) 1-1

*Maribor (Slovenia) – CFR Cluj 0-0

*FCSB – Viking Stavanger (Norvegia) 1-2

*Toate cele trei partide-retur sunt programate pentru joia viitoare, 25 august.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite