Wot(te) de încredere la Universitatea Craiova. Vezi victoria cu Astra, în imagini

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea a câştigat cu greu partida cu Astra, 1-0, rezultat care a salvat scaunul lui Mark Wotte. Patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a ţinut însă să precizeze că olandezul are susţinerea sa şi că nu s-a pus niciodată problema unei demiteri.

Presiunea partidei şi-a pus amprenta asupra jocului alb-albaştrilor. Obligaţi să câştige pentru a nu intra în hora retrogradării, Prepeliţă şi compania au făcut, poate, cel mai slab joc de pe teren propriu.

E adevărat că şi Astra ambiţiosului Nicolo Napoli s-a închis bine, ploieştenii venind „la ciupeală“ la Severin. A rezultat un meci fără prea multe ocazii de gol, în care inspiraţia lui Crăciun şi execuţia lui Dina (foto jos) au decis soarta celor trei puncte.

Puncte pentru care oltenii au tremurat serios pe final, din momentul în care Bălace a fost eliminat pentru două cartonaşe galbene primite în cinci minute. „Am făcut cadou Craiovei golul victoriei. Am dormit la acea fază!“, a tunat Napoli după meci. Italianul a acuzat şi maniera de arbitraj a lui Balaj, fiind trimis pe final în tribune.      



Buleică, un mare câştig

Craiova nu a câştigat doar trei puncte importante în clasament, ci şi doi jucători, Buleică, fundaşul dreapta de 18 ani debutant în Liga I, şi Crăciun (foto jos), un atacant care începe să se impună în primul unsprezece.

image
image

Pe asta se bazează şi patronul Mititelu, care a scos în evidenţă, după meci, tinereţea lotului, dar a ţinut să-şi arate şi încrederea în Mark Wotte. „S-au scris multe prostii zilelea astea. Imediat cum am văzut articolele am vorbit cu Wotte şi i-am zis să stea liniştit că nu este în pericol. Proiectul Universităţii Craiova este cel mai de succes din România, pentru că avem foarte mulţi tineri de valoare, chiar dacă nu avem rezultate acum“, a spus Mititelu, contracarând astfel zvonurile legate de demiterea olandezului, în cazul unui insucces.

image

Mai mult, finanţatorul oltean este sigur că de acum încolo vor urma numai victorii: „Este un succes care ne dă liniştea să abordăm cu mai puţină tensiune meciurile viitoare. Acum sper să mergem la Vaslui să câştigăm şi să legăm din nou două-trei victorii. Recunosc că am avut şi noroc cu Astra, dar meritam să câştigăm“.



Wotte: „Nu am jucat sub ameninţarea demiterii“

Şi Mark Wotte (foto) s-a arătat fericit de victoria cu Astra, pentru care alb-albaştrii s-au bucurat în vestiar ca nişte copii.

image
image

Sunt foarte mulţumit. Este o victorie de moral, care ne va da încredere pentru următoarele meciuri. Singurul moment în care am avut emoţii a fost lovitura liberă de la marginea careului. A fost o presiune fantastică în aceste zile. Urmează o perioadă grea, cu meciuri dificile, şi sper să câştigăm cât mai multe puncte. Este un lucru bun să ai atâţia tineri în echipă şi e benefic şi pentru fotbalul românesc“, a spus olandezul, care s-a declarat mulţumit de arbitrajul brigăzii conduse de Cristi Balaj.

image

Nu am jucat sub ameninţarea demiterii. Am o relaţie foarte bună cu Adrian Mititelu, vorbesc zilnic cu el, mă consult cu el, aşa cum o fac cu întreaga echipă tehnică. Asta nu înseamnă însă că el îmi face echipa. Eu şi Mititelu câştigăm împreună şi pierdem împreună. Văd că în România, dacă pierzi un meci, eşti schimbat imediat. Asta face parte din cultura fotbalului românesc“, a adăugat Mark Wotte, care a catalogat drept poveşti zvonurile privind demiterea sa de la Craiova.



1 - 0

Universitatea: Lung jr. - Buleică, V. Găman, Iliev, Bălace - Prepeliţă, Bărboianu, Trică (C. Crăciun 54; R. Barbu 82), Gângioveanu (Firţulescu 57) - M. Costea, Dina.
Antrenor: Mark Wotte

image

Astra: Miron - Mihalache, Oprsal, Rohat, V. Sandu (Al. Stan 46) - Strătilă (Vădrariu 89), Seto, V. Gheorghe (Cardoso 80), Paulinho - Gussev, L. Ganea.
Antrenor: Nicolo Napoli

Gol: Dina 72

Eliminat: Bălace 79

Stadion „Municipal“, Severin: 6.000

Arbitru: Cristi Balaj.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite