Wimbledon 2023. Djokovici, ținta unui nou atac. Nesincer, fals, vrea să pară altfel decât e în realitate

0
Publicat:

Frederik Nielsen, campion la Wimbledon la dublu, în 2012, îl acuză pe Novak Djokovici de „falsitate”, chiar înainte de startul turneului londonez, în care sârbul se pregătește să scrie istorie.

Novak Djokovici, pregătit pentru al 8-lea titlu la Wimbledon. Foto EPA EFE
Novak Djokovici, pregătit pentru al 8-lea titlu la Wimbledon. Foto EPA EFE

Chiar și așa, conform zicalei „ce nu te omoară te întărește”, Nole e mai în formă ca niciodată. E mare favorit la Wimbledon 2023, el încercând să egaleze recordul istoric al lui Roger Federer, de 8 titluri pe iarba de la All England Club. Sârbul a ajuns la 23 de Grand Slamuri, odată cu succesul de la Roland Garros, și pare de neoprit, jucând în „altă ligă”, alături de numărul 1 mondial, Carlos Alcaraz.

Dacă din punct de vedere sportiv nimeni nu poate comenta performanțele lui Novak Djokovici, el este în continuare contestat, din punct de vedere al comportamentului și al atitudinii afișate. Frederik Nielsen, fost campion la Wimbledon la dublu, într-o finală jucată împotriva lui Horia Tecău, este de părere că Novak este fals și a dezvăluit că îl preferă oricând pe Holger Rune, un sportiv care este „autentic”.

”Un jucător care nu-mi place deloc”

„Holger este un jucător de tenis foarte bun, întotdeauna foarte sincer cu el însuși și cu ceilalți. Este exact opusul a ceea ce face Novak Djokovici, un tenismen care nu-mi place deloc! Nu este sincer cu el însuși, vrea mereu să arate altfel decât este în realitate și, în opinia mea, nu are nevoie“, a spus Frederik Nielsen pentru TennisWorld USA.

De partea cealaltă, Nole spune că și-a pregătit strategia pentru a se încorona câștigător la Wimbledon. Pentru el e simplu: şapte victorii și treaba e rezolvată: „Întotdeauna am visat să câştig aici. Nu jucasem niciodată pe iarbă până la 17 ani. Acest turneu a fost mereu un obiectiv şi, de la debutul meu pe iarbă, nu m-am descurcat prea rău. Când intru pe terenul central, ceva în mine se trezeşte şi sunt capabil să joc la cel mai înalt nivel”, a declarat Djokovici cu două zile înaintea debutului său la competiţia de la All England Club.

Carlos Alcaraz, principala piedică în calea lui Nole la Wimbledon. Foto EPA EFE
Carlos Alcaraz, principala piedică în calea lui Nole la Wimbledon. Foto EPA EFE

Sârbul a completat, referindu-se la singurul jucător care l-ar putea opri, Carlos Alcaraz, numărul 1 mondial: „Este un băiat foarte drăguţ, care se comportă foarte matur la cei 20 de ani ai săi. Ceea ce face este impresionant. Dar, în ceea ce mă priveşte, nu trebuie să am un Carlos în faţă sau pe cineva în mod special pentru a găsi o motivaţie suplimentară când ajung la un turneu de Grand Slam, deoarece ştiu că trebuie să câştig şapte meciuri pentru a cuceri trofeul. Deci, cine se află de cealaltă parte a fileului nu schimbă nimic pentru mine“.

Ana Bogdan, prima care intră în scenă

Wimbledon 2023 va avea la start patru jucătoare din România: Irina Begu, care se numără printre capii de serie, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian, care a avut parte de clasamentul protejat. Sportivele noastre și-au aflat deja adversarele din primul tur, iar prima care va intra în focuri e Ana Bogdan.

Sportiva din Sinaia (30 de ani, 61 WTA) a avut ghinion și va debuta astăzi (ora 13.00, Eurosport) contra rusoaicei Liudmila Samsonova (24 de ani, 15 WTA), a 15-a favorită, pe care nu a mai avut-o adversară până acum.

Marți joacă și celelalte românce

Marți joacă Irina Begu (32 de ani, 29 WTA), cap de serie numărul 29, contra unei jucătoare din Canada, Rebecca Marino, aflată pe poziția 83 mondială. Sorana Cîrstea (33 de ani, 36 WTA) va evolua contra sportivei germane Tatjana Maria (35 de ani, 58 WTA), semifinalistă anul trecut pe iarba londoneză.

Cîrstea are 3-1 în meciurile directe, singura victorie a nemțoaicei venind chiar anul trecut la Wimbledon, în turul secund, cu 6-3, 1-6, 7-5. Pe tabloul principal a intrat şi Jaqueline Cristian (25 de ani, 133 WTA), graţie clasamentului protejat, iar în primul tur o va înfrunta, tot marți, pe italianca Lucia Bronzetti (24 de ani, 65 WTA). Românca a câştigat ambele confruntări cu Bronzetti, ambele pe zgură, în 2017 şi 2021.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite