Wimbledon 2023. Djokovici și Alcaraz încep de jos lupta pentru supremație. Cu cine joacă în primul tur

0
Publicat:

Tenismenul sârb Novak Djokovici, numărul doi mondial, îl va întâlni pe argentinianul Pedro Cachin în prima rundă a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon.

Alcaraz - Djokovici, duel pasionant la Wimbledon 2023. Foto EPA EFE
Alcaraz - Djokovici, duel pasionant la Wimbledon 2023. Foto EPA EFE

Competiția londoneză începe luni, cu Nole în postura de deținător al titlului. Acesta va fi primul duel dintre Djokovici şi Cachin (67 ATP). Conform tragerii la sorţi efectuate vineri la Londra, Campionul sârb l-ar putea regăsi pe adversarul său din finala de anul trecut, australianul Nick Kyrgios, în sferturile de finală, în cazul în care capriciosul jucător de la Antipozi va reuşi să intre în formă având în vedere că a jucat doar un meci în acest an.

După ce s-a impus la Roland Garros, Djokovici vrea să-și apere titlul de la Wimbledon. Foto EPA EFE
După ce s-a impus la Roland Garros, Djokovici vrea să-și apere titlul de la Wimbledon. Foto EPA EFE

Pe jumătatea sa de tablou, Djokovici îi mai are pe rusul Andrei Rublev, pe norvegianul Casper Ruud sau pe kazahul Aleksandr Bublik, recent câştigător al turneului pe iarbă de la Halle.

Spaniolul Carlos Alcaraz, care trebuie să-și apere poziția de lider ATP, tocmai a câştigat primul său titlu pe iarbă, la Queen's. El va juca la Wimbledon în primul tur contra francezului Jeremy Chardy, apoi, în fața sa ar putea ieși australianul Alex De Minaur, pe care l-a învins în finala de la Londra, pe germanul Alexander Zverev în optimi, pe americanul Frances Tiafoe (campion la Stuttgart) sau pe danezul Holger Rune în sferturi, înaintea unei înfruntări cu rusul Daniil Medvedev sau cu grecul Stefanos Tsitsipas, în semifinale.

Carlos Alcaraz, numărul 1 în clasamentul ATP. Foto EPA EFE
Carlos Alcaraz, numărul 1 în clasamentul ATP. Foto EPA EFE

Britanicul Andy Murray îl va întâlni în runda inaugurală pe compatriotul Ryan Penniston, iar apoi pe câştigătorul dintre Stefanos Tsitsipas şi austriacul Dominic Thiem.

Luptă pentru locul 1 mondial

Bătălia pentru locul 1 ATP se va da între Alcaraz (1 ATP), Djokovici (2 ATP) și Medvedev (3 ATP), cu precizarea că ultimul are doar șanse teoretice. Așadar, lupta va fi pe muchie de cuțit între Alcaraz și Djokovici. Spaniolul va rămâne în fotoliul de lider, dacă va egala orice rezultat al lui Nole după turul III sau chiar îl va depăși. Sârbul, în schimb, trebuie să avanseze până în optimi și, începând cu această fază, să înregistreze un rezultat mai bun, comparativ cu Alcaraz, pentru a reveni pe locul 1 ATP.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite