Volei: Serbia a cucerit al doilea său titlu mondial consecutiv

0
Publicat:

Echipa feminină a Serbiei a învins sâmbătă cu 3-0 echipa Braziliei în  finala campionatului mondial de volei. Întâlnirea a avut loc în Olanda, la Apeldoorn.

Serbia este pentru a 2-a oară consecutiv Foto: EPA-EFE
Serbia este pentru a 2-a oară consecutiv Foto: EPA-EFE

Meciul s-a încheiat cu scorul 3-0 (26:24, 25:22, 25:17) în favoarea voleibalistelor sârbe. În jocul pentru locul trei, echipa Italiei a învins echipa SUA - 3-0 (25:20, 25:15, 27:25).

Naționala Serbiei a devenit singura echipă care nu a fost învinsă la Cupa Mondială. În timpul turneului, sârbii i-au învins de două ori pe câștigătorii medalieiei Olimpice de la Tokyo, SUA:  în primul tur și în semifinale.

Echipa Serbiei a câștigat pentru a doua oară Cupa Mondială. Anterior, ea a câștigat campionatul mondial în 2018. Deținătoarea recordului de victorii la campionatele mondiale este naționala URSS, care are cinci titluri. 

Brazilia a pierdut a patra sa finală mondială, după cele din 1994, 2006 şi 2010. 

Echipa Serbiei, antrenată de italianul Daniele Santarelli, care a câştigat toate cele 12 partide, le-a avut în componenţă şi pe Sladjana Mirkovic, Bojana Milenkovic (ambele de la CSM Volei Alba Blaj), Teodora Pusic (CS Rapid Bucureşti) şi Ana Bjelica (CSM Târgovişte). Au mai trecut prin Divizia A1 şi alte jucătoare, precum Bianka Busa şi Maja Aleksic.

Căpitanul Tijana Boskovic, MVP-ul ediţiei din 2018, a fost cea mai bună jucătoare a învingătoarelor, cu 23 de puncte.  

Campionatul Mondial a avut loc în perioada 23 septembrie - 15 octombrie în Olanda și Polonia. În primul tur, 24 de echipe au fost împărțite în patru grupe a câte șase participanți fiecare, iar primele patru echipe din fiecare grupă au avansat în turul al doilea. În turul doi, 16 echipe au fost împărțite în două grupe, primele patru echipe din fiecare grupă avansând în playoff.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite