Voina: "Neagu nu va fi aptă pentru Mondiale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei naţionale de handbal feminin a României, Radu Voina, a declarat, duminică, că vedeta Oltchimului Cristina Neagu, operată la umăr în acest an, are şanse minime să prindă lotul pentru Mondialele din Brazilia.

"Cristina Neagu cred că va fi aptă de joc undeva în luna februarie, când va împlini un an de când nu s-a mai antrenat. Nu am vorbit cu ea în ultimul timp, a venit doar să-şi vadă colegele, însă am văzut, are încă mâna lipită de corp, după operaţia la umărul drept. Ea nu s-a antrenat de atâta timp, urmează programul recomandat de medicii americani, dar eu personal nu am înţeles toate vizitele în SUA pe care le cer aceşti medici. Un doctor ce poate zice? Că e bine, nu? Personal nu am nicio informaţie, nici când va veni la antrenament nici de ce nu vine, şi nu aş vrea să fiu înţeles greşit, eu nu forţez pe nimeni, dar personal, ca antrenor al echipei Oltchim şi al echipei naţionale, nu am nicio informaţie în privinţa stării de sănătate în viitoarele luni a Cristinei Neagu ", a spus Voina.

Radu Voina a explicat că este sceptic în privinţa şanselor de recuperare rapidă a Cristinei Neagu, având în vedere că handbalista mai trebuie să meargă la un control în SUA, în luna octombrie. " Sunt sceptic că dacă medicul din SUA a mai chemat-o la un control în luna octombrie, ea nu se antrenează din luna februarie, poate recupera în aşa fel încât să poată fi inclusă în lotul pentru Campionatul Mondial. Ar trebui să suporte stagii de pregătire şi antrenamente, la fel ca şi colegele ei, şi sigur că dacă aş şti că este bine ar fi în teren. A avut ceva la umăr, dar sper să nu se fi agravat cu această operaţie. Toată perioada de recuperare şi tot ce se întâmplă în această perioadă costă bani, nu ştiu cine suportă cheltuielile şi ce se poate întâmpla în viitorul apropiat. Eu nu cunosc şi n-am cunoscut vreun antrenor care să nu introducă în teren o jucătoare aptă de joc şi nici eu nu sunt altfel", a precizat Voina.

Campionatul Mondial de handbal feminin va avea loc în luna decembrie, în Brazilia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite