Virgil Stănescu, managerul-jucător de la Steaua. Sportivul care s-a educat în America vrea să aducă tinerii în sala de sport

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Stănescu
Virgil Stănescu

Virgil Stanescu, fostul capitan al echipei nationale de baschet si sportivul declarat de cinci ori cel mai bun baschetbalist din Romania, lucreaza in prezent la cel mai important proiect al carierei sale: managementul sportiv.

Presedintele jucator al clubului de baschet Steaua CSM Eximbank a avut oportunitatea sa studieze in Statele Unite ale Americii, sa-si construiasca o cariera internationala de baschetbalist, iar acum pariaza pe managementul sportiv care se aseamana cu leadershipul intr-o corporatie.

„O singura data faci o prima impresie, iar la 2.08 metri ai mei ies in evidenta inca de la inceputul unei conversatii”, imi spune Virgil Stanescu, pe care il intalnesc la restaurantul Ancora din Parcul Herastrau, local detinut de omul de media Marius Tuca. „Am credibilitate in fata potentialilor parteneri pentru ca vorbesc cu pasiune despre sport. Steaua este proiectul meu de suflet”, spune sportivul referindu-se la potentialii sponsori, principala tinta a oricarui manager sportiv care se respecta. El coordoneaza administrativ echipa de baschet Steaua CSM Eximbank si, in acelasi timp, joaca in toate meciurile formatiei nou-promovate in prima liga din Romania.

O zi din viata lui Virgil Stanescu incepe la birou, cu multe proiecte de management, si se continua cu primul antrenament de la ora 11 la 13, apoi urmeaza masa de pranz, care de multe ori este servita alaturi de sponsori si alti parteneri. Ulterior, au loc intalniri pentru rezolvarea problemelor organizatorice (relatia cu Federatia si administrarea salii de sport si deplasarile, spre exemplu), urmate de al doilea antrenament al zilei care incepe la 19 si se incheie la 21. Ziua da luni in care Virgil Stanescu a luat pranzul pentru interviul acordat Wall-Street.ro este atipica pentru ca nu include antrenamente, caci echipa a avut trei meciuri consecutive weekendul care tocmai s-a incheiat. „Nu am antrenamente astazi, insa de la management nu am luat pauza”, imi spune zambind Virgil Stanescu. Ziua de lucru se incheie tarziu, in noapte, si de multe ori apar situatia neprevazute, in care un jucator trebuie sa mearga la doctor sau o problema cu un apartament al unui jucator. „Abia acum incep sa simt cu adevarat partea practica a managementului, lucru care ma motiveaza zi de zi, chiar daca ajung acasa seara si imi vad copiii tarziu”, recunoaste sportivul.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite