Vinicius jr, reacție dură după ce Benjamin Mendy a scăpat de închisoare. Francezul, doi ani de coșmar

0
Publicat:

Benjamin Mendy (28 de ani) a scăpat de toate capetele de acuzare, după ce vineri s-a terminat și cel de-al doilea proces în care a fost acuzat de viol, tentativă de viol și agresiune sexuală.

Benjamin Mendy a trecut prin doi ani de procese. Foto EPA EFE
Benjamin Mendy a trecut prin doi ani de procese. Foto EPA EFE

Juriul l-a găsit nevinovat pe fostul fotbalist al lui Manchester City, astfel că francezul a rămas fără niciun capăt de acuzare pe numele său, din cele 10 care i-au fost aduse în ultimii doi ani. Dat afară de Manchester City, campionul mondial din 2018 își poate relua acum activitatea de fotbalist, însă nu-i va fi ușor.

Vinicius jr, starul lui Real Madrid, a reacționat dur, după ce Mendy a fost achitat. Brazilianul se întreabă retoric cum va recupera fotbalistul francez cei doi ani pierduți și cum va trece din punct de vedere psihic peste ceea ce s-a întâmplat. ”Îmi pare rău pentru tot prin ce ai trecut, Benjamin Mendy. Ai pierdut doi ani din carieră, dar asta e cel mai mic rău din toată această situație... Și daunele psihologice? Sunt sigur că viața ta nu va mai fi niciodată la fel. Cultura distrugerii reputației a făcut o altă victimă.

Vinicius jr a sărit în apărarea lui Benjamin Mendy. Foto Getty images
Vinicius jr a sărit în apărarea lui Benjamin Mendy. Foto Getty images

Cât timp vom fi acuzați și condamnați fără a avea dreptul la prezumția de nevinovăție? Știrile false sunt create și răspândite fără a verifica niciun fapt (ceea ce personal am simțit foarte mult în această vacanță) și atunci situația nu face decât să se înrăutățească. Întrebarea mea este ce se va face pentru a repara răul făcut?”, a scris fotbalistul brazilian pe Twitter.

Campionul lumii cu Franța, în 2018 

Benjamin Mendy a cucerit titlul mondial cu naționala Franței în 2018, trofeul de campion al Franței cu Monaco, Supercupa Angliei, de două ori, Cupa Angliei și Premier League și Cupa Ligii Angliei, în patru rânduri.

Decizia a fost luată la Curtea de Apel din Chester, de către membrii juriului. În momentul în care a auzit verdictul, fotbalistul a izbucnit în lacrimi și a plâns incontrolabil. Mendy a scăpat, în total, de opt acuzații de viol, una de tentativă de viol și alta de agresiune sexuală. 7 femei i-au făcut plângere fundașului lateral, însă nu au avut câștig de cauză în instanță. Procurorul care l-a acuzat l-a numit în dese rânduri pe fotbalist drept un ”prădător sexual”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite