VIDEO Swansea-Petrolul 5-1 / Grozav a spălat onoarea Petrolului cu o foarfecă senzaţională, dar calificarea a fost tranşată de galezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieştenii au fost călcaţi în picioare de Swansea
Ploieştenii au fost călcaţi în picioare de Swansea

Swansea-Petrolul 5-1 / Diferenţa de valoare dintre Swansea şi Petrolul s-a văzut de la o poştă în meciul tur disputat în Ţara Galilor, câştigat categoric de galezi, care au obţinut deja biletele pentru grupele Europa League. Gustul amar al înfrângerii a fost îndulcit de golul superb marcat din foarfecă de Gicu Grozav.

Confruntarea dintre Swansea şi Petrolul nu a avut istoric, fiind decisă încă din prima repriză. După 25 de minute era deja 3-0. Englezul Routledge, un mijlocaş cu state vechi în Premier League, a deschis scorul (14), după o fază fixă în care „lupii“ au căzut de fraieri, apoi a venit rândul golgheterului Michu să iasă la rampă, cu o reluare din gura porţii (22). Trei minute mai târziu, acelaşi servant Pablo Hernandez, a pus o centrare pe capul aceluiaşi Routledge, care a reuşit „dubla“.

3-0 la pauză, într-o repriză în care Teixeira (33), cu un şut anemic de la 30 de metri (33) a semnat cea mai „periculoasă“ fază a ploieştenilor. În partea secundă, Swansea a contrinuat să preseze, Contra a mutat ofensiv, dar avalanşa de atacuri a continuat la poarta lui Pecanha. Deşi Laudrup şi-a scos starurile pe parcurs, tot galezii au mai marcat de două ori. Vârful Bony, adus în vară chiar de la Vitesse, a făcut 4-0, apoi un alt spaniol, Pozuelo şi-a permis o scăriţă pentru 5-0. Pe final, Grozav a spălat onoarea ploieştenilor cu un gol fabulos, din „foarfecă”, mai mult pentru transferul la Schalke şi mai puţin pentru şansele Petrolului, în returul de joia viitoare, de la Ploieşti.  

VIDEO rezumat Swansea-Petrolul


Min. 90+2 Partida se încheie cu 5-1 pentru Swansea.

Min. 86 GOL Petrolul: Grozav are o sclipire de mare jucător şi înscrie din foarfecă de la 11 metri; este golul de onoare al echipei lui Contra.

Min. 82 La 5-0 pentru gazde, suporterii Petrolului cântă şi stârnesc aplauzele fanilor lui Swansea.

Min. 70 GOL Swansea: Pozuelo îl lobează pe Pecanha şi face 5-0 pentru gazde.

Min. 58 GOL Swansea: Pecanha greşeşte copilăreşte, scăpând mingea în plasă, după un şut al lui Bony; 4-0 pentru gazde.

Min. 55 Deşi are 3-0, Swansea atacă în continuare cu toate liniile.

Min. 48 Ocazie mare pentru galezi să facă 4-0: Bony trimite în bară.

Min. 46 Start al reprizei a doua.


Min. 45 Final de primă repriză.

Min. 40 Swansea trece pe lângă 4-0: Routledge trage milimetric peste poarta lui Pecanha. 

Min. 25 GOL Swansea: Routledge face "dubla" după un contra-atac fulger al gazdelor; repriză de coşmar pentru elevii lui Contra.

Min. 21 GOL Swansea: Michu profită de o respingere greşită a lui Pecanha şi trimite mingea sub bară; 2-0 pentru gazde.

Min. 13 GOL Swansea: Routledge şutează din careu, Hoban se interpune pe direcţia şutului şi deviază în propria poartă. 1-0 pentru galezi.

Min. 6 Geraldo are o intervenţie incredibilă în faţa lui Bony. 

Min. 1 Meciul începe, galezii au lovitura de start.


Swansea: Vorm - Taylor, Chico, Williams, Rangel - Routledge, Shelvey, Britton, Pablo Hernandez - Bony, Michu. Antrenor: Michael Laudrup.

Petrolul: Pecanha - Achim, Geraldo Alves, Benga, Guilherme - Mustivar - Hoban, Boudjemaa, Grozav, Teixeira, Younes Hamza. Antrenor: Cosmin Contra.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite