VIDEO Sporting - FCSB 0-0: Au scăpat din „groapa cu lei“. Remiză uriaşă şi o pierdere importantă pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicecampioana Ligii I a jucat inteligent şi eficient la Lisabona de unde putea întoarce chiar şi cu o victorie, dacă Enache ar fi profitat de o şansă fantastică de gol. Calificarea în grupele Ligii Campionilor se va decide în returul de pe „Arena Naţională“ la 23 august (ora 21.45, Pro TV, Dolce Sport).

Aşa cum era de aşteptat, portughezii, având şi avantajul terenului propriu, fiind şi mai „prieteni“ cu mingea, au dominat teritorial prima repriză. FCSB a acceptat această posesie prelungită a gazdelor şi a reuşit, în mare, ce şi-a propus: scăderea ritmului de joc printr-o apărare aglomerată, pe două linii în faţa porţii lui Niţă.

Astfel, celor de la Sporting Lisabona nu le-a rămas decât soluţia fazelor fixe. Iar după o astfel de acţiune, mai precis după un corner, balonul l-a lovit în mână pe Momcilovici, însă bucureştenii au fost norocoşi, fiindcă centralul neamţ, Felix Brich, n-a observat infracţiunea care, în mod normal, ar fi trebuit să aducă un penalty pentru Sporting (10). 13 minute mai târziu, lusitanii au avut cea mai mare ocazie a reprizei, şutul lui Acuna lovind stâlpul porţii!

FCSB ar fi putut da lovitura, în minutul 29, însă Rui Patricio a avut o reacţie excelentă la şutul lui Alibec la colţul scurt. La pauză, s-a intrat cu 0-0.

Pintilii, eliminat

La reluare, jocul a curs exact aşa cum şi-a dorit Dică. FCSB a reuşit să „frâneze“ ritmul atacurilor portughezilor şi după două semiocazii Teixeira şi Dost, a venit o oportunitate uriaşă pentru bucureşteni de a da lovitura la Lisabona. Alibec l-a lansat excelent pe Enache, acesta a pătruns în careu, însă şutul său în diagonală n-a nimerit cadrul porţii, spre disperarea roş-albaştrilor (77).

Sporting a replicat printr-un şut expediat de Bruno Fernandes (79), iar un minut mai târziu, FCSB a rămas în zece oameni. Pintilii a luat al doilea „galben“ pentru un fault la Coentrao şi a fost trimis la cabine, urmând să rateze şi returul.

Vicecampioana României a rezistat, totuşi, şi în inferioritate numerică, plecând de la Lisabona cu o remiză cât o victorie, mai ales că la portughezi au jucat fotbalişti precum Mathieu şi Coentrao, aduşi de la Barcelona, respectiv Real Madrid.

VEZI REZUMATUL MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite