VIDEO Simona Halep la Stuttgart. Simona a fost învinsă de Wozniacki în semifinale după un meci uluitor, de trei ore!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Simona Halep a pierdut un meci dramatic în faţa Carolinei Wozniacki în semifinalele turneului de la Stuttgart, competiţie de categorie Premier care oferă premii de 731.000 de dolari.

Trei ore în cap a durat partida dintre Simona Halep şi Caroline Wozniacki, din semifinalele turneului de la Stuttgart. O partidă extrem de atractivă căreia i-a lipsit un singur ingredient pentru a fi perfectă: deznodământul. 

Daneza cu origini poloneze s-a impus, scor 7-5, 5-7, 6-2, după un meci în care a fost ca un zid pentru Simona Halep, alergând şi returnând aproape fiecare minge.

În primul set, ambele jucătoare şi-au câştigat serviciul până la 6-5, când Wozniacki a făcut breakul decisiv: 7-5.

În partea a doua, Halep a condus cu 3-0 şi 4-2, dar s-a impus tot "în prelungiri" cu acelaşi scor, 7-5.

În fine, în setul decisiv Simona Halep a părut epuizată sau măcar cu două nivele de energie mai puţin decât Caroline Wozniacki. Chir şi-aşa, SImona a găsit puterea la 1-5 să anuleze 3 mingi de meci, reuşind şi punctul anului în tenis (VIDEO) şi chiar ar fi putut face 5-3. N-a mai rezistat totuşi, iar Wozniacki s-a impus cu 6-2.

Pentru Simona Halep, a fost a 5-a semifinală a anului 2015, după cele de la Shenzen, Dubai, Indian Wells şi Miami, primele trei turnee soldându-se şi cu triumful final. 

Graţie acestui parcurs senzaţional, Halep va ocupa de luni locul 2 WTA, devansând-o pe Maria Şarapova. Mai precis, Halep va avea 7755 de puncte, iar Şarapova doar 7525. Pentru ambele urmează turneul de la Madrid, cel care a fost câştigat anul trecut de Şarapova după o finală cu Halep.

Ce a spus Halep după eşecul cu Wozniacki

Video: Două schimburi de mingi între Halep şi Wozniacki cum rar mai vezi pe terenurile de tenis

Totul despre Halep: părinţi, copilărie, şcoală şi tenis

Cât despre Wozniacki, ea va juca finala turneului de la Stuttgart contra învingătoarei din meciul Angelique Kerber - Madison Brengle. 

Atât de bine s-a apărat Wozniacki în faţa Simonei Halep

Livetext

Setul al treilea, 6-2 pentru Wozniacki. 

1-0 pentru Wozniacki, care a salvat 3 mingi de break. Drama continuă şi în setul decisiv. 

1-1 Simona egalează cu un joc fără emoţii la serviciu. 

2-1 pentru Caroline Wozniacki. Daneza şi-a chemat pentru a treia oară tatăl-antrenor la margine, Halep nu a apelat încă la Victor Ioniţă. În timp ce Caroline primea indicaţii, Halep făcea mişcări de stretching.

3-1 pentru Wozniacki care se desprinde prima în setul decisiv cu un break. 

4-1 pentru Caroline în setul decisiv, joc la 0 pe propriul serviciu. Joc încheiat cu o scurtă la care Halep nici nu a mai alergat. Daneza e acum în controlul meciului, se joacă de peste 2 ore şi 30 de minute. 

5-1 cu un nou break Wozniacki, Simona pare stoarsă de energie, a făcut o dublă greşeală şi a mai făcut şi alte erori neforţate. Daneza cu origini poloneze va servi pentru meci. 

5-2 Simona Halep a salvat 3 mingi de meci! Partida se prelungeşte, românca a reuşit un punct fabulos la fileu şi a făcut breakul, dar e încă mult în spate.  

Se joacă de aproape 3 ore, e clar cea mai frumoasă partidă a turneului! Serveşte Simona pentru a rămâne în meci. 

6-2 Wozniacki merge în finală după un meci uluitor, 7.5, 5-7, 6-2. 

Setul al doilea 7-5 pentru Halep. Se joacă de mai bine de două ore şi egalitatea e perfectă. Wozniacki a câştigat cu 7-5, primul set, Halep s-a impus în cel de-al doilea cu acelaşi scor. 

1-0 pentru Simona Halep, care reuşeşte primul său break. Simona a plecat la vestiare, s-a liniştit şi a început setul al doilea foarte bine. 

2-0 pentru Simona, joc la 0. Halep e în controlul setului secund. 

3-0 pentru Halep, al doilea break: Simona a închis jocul cu o minge norocoasă, "îngropată" de banda fileului. Wozniacki a câştigat doar 3 puncte în aceste 3 jocuri. 

3-1 break la 0 Wozniacki.

3-2 Caroline revine în joc, anulând două mingi de break ale Simonei. Halep rămâne totuşi în avantajul unui break. 

4-2 pentru Halep, care nu o lasă pe Caroline să prindă aripi. Joc bun pe propriul serviciu, cu o minge superbă în cros din alergare

4-3 Wozniacki răspunde cu un joc la 0 şi rămâne la un break în spatele Simonei. 

4-4 Wozniaki reuşeşte breakul, deşi Simona a condus cu 40-15. În ultimul punct, Halep i-a trimis două "scurte", dar daneza le-a ajuns pe amândouă şi a revenit de la 0-3 pentru a egala situaţia. 

5-4 pentru Caroline Wozniacki, care e acum jucătoarea pe val, după ce a revenit de la 0-3 şi 2-4. Halep trebuie să-şi câştige neapărat serviciul. 

5-5 Rezistă Simona Halep. La 30-30, Wozniacki a avut-o "în mână" pe Simona, da românca s-a apărat incredibil. 

6-5 pentru Simona Halep, care revine de la 15-40 şi face break! Va servi pentru set. 

7-5 pentru Halep care salvează 3 mingi de breag şi câştigă setul! 

image

Setul unu, 7-5 pentru Caroline Wozniacki

1-0 pentru Wozniacki după un prim joc foarte frumos, în care s-a ajuns de 5 ori la egalitate, iar danezei i-a ieşit un lob. Din păcate, Halep a ratat şi trei mingi de break. 

Sala nu e plină, dar sunt destui români. Nu ca la Montreal sau în America, dar sunt.

1-1 Şi Simona îşi face serviciul destul de greu, salvând o minge de break. Partida a început cu schimburi frumoase de mingi şi jocuri echilibrate. 

2-1 pentru Wozniacki şi primele semne de nervozitate pentru Halep care a vrut să dea cu racheta de pământ. Al treilea joc la rând care intră "în prelungiri", adică se ajunge la 40-40. 

2-2 Simona îşi ţine serviciul mai uşor şi se merge "cap la cap". Halep pare într-o perioadă mai bună de joc şi poate forţa breakul. 

3-2 pentru Wozniacki, încă două mingi de break ratate de Halep. Daneza se apără foarte bine, dar după acest joc a cerut sfaturile tatălui său, care-i este şi antrenor. 

4-3 pentru Wozniacki, nicio jucătoare n-a făcut încă breakul, în totală contradicţie cu ce s-a întâmplat ieri înre Simona şi Errani. 

4-4 Halep închide jocul cu o lovitură de dreapta în lung de linie, din alergare. 

5-4 pentru Wozniacki, Caroline îşi ţine serviciul datorită unor serve foarte bine plasate. Acum Simona e sub presiune pentru că nu-şi permite să-şi piardă serviciul.  

5-5 Setul intră în prelungiri! 10 jocuri la rând, niciun break, meciul e tensionat, dar foarte bun calitativ.

6-5 pentru Wozniacki, care închide jocul la 30. SImona a irosit o minge uşoară şi şi-a vărsat iar nervii pe rachetă. 

7-5 pentru Wozniacki, care închide setul cu singurul break al meciului. Ea a revenit de la 30-0 pentru Simona şi a luptat din greu pentru fiecare minge. 

Info. Daneza n-a mai ajuns într-o finală pe zgură din 2011. 

Avancronica meciului

Simona Halep şi Caroline Wozniaki se vor întâlni de la ora 14.30 în semifinalele turneului de la Stuttgart. Pentru a ajunge aici, Simona Halep a câşigat două meciuri, cu Garbine Muguruza şi cu Sara Errani (VIDEO rezumat), în vreme ce Wozniacki le-a depăşit pe Lucie Safarova şi pe Carla Suarez Navarro.

Scorul întâlnirilor directe este 2-1 pentru SImona, iar cele două s-au întâlnit cel mai recent în urmă cu două luni chiar în semifinalele unui alte competiţii. La Dubai, Halep câştiga în trei seturi partida cu Wozniacki: 2-6, 6-1, 6-1, şi ajugnea în finala turneului pe care avea să o şi câştige.

De altfel, pentru Simona este cea de-a cincea semifinală a anului, după Shenzen, Dubai, Indian Wells şi Miami, primele trei competiţii enumerate soldându-se şi cu triumful în finală.

Cea mai bună prietenă a Serenei WIlliams, Caroline Wozniacki este o tenismenă ce a cochetat mult timp cu locul 1 mondial, chiar dacă nu are în palmares vreun Grand Slam. Tenismena cu origini poloneze a avut şi un mare eşec sentimental. 

În acest moment, Caroline Wozniacki, tenismenă antrenată de tatăl ei, se află pe locul 5 în clasamentul WTA.  

Miza partidei dintre Halep şi Wozniacki este calificarea în finala Porsche Grand Prix, care va avea loc duminică şi în care cele două tenismene vor lupta pentru trofeu şi o maşină de lux. Dacă învinge, Simona măreşte diferenţa faţă de Maria Şarapova, pe care o va depăşi cu siguranţă de luni în clasamentul WTA şi va urca pe locul doi. 

În cea de-a doua semifinală vor juca Angelique Kerber (Germania) şi Madison Brengle (SUA). 

simona halep vs. caroline wozniacki FOTO mediafax
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite