VIDEO Ripensia Timişoara, reînfiinţată: clubul duce tradiţia mai departe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mediafax | Ripensia va duce mai departe fotbalul timişorean
Mediafax | Ripensia va duce mai departe fotbalul timişorean

Ripensia Timişoara îşi reia activitatea fotbalistică. Clubul şi-a recuperat palmaresul şi va evolua în liga a şasea.

În ciuda speculaţiilor din ultima vreme, viitorul echipei din Timişoara a luat alte căi. Ripensia Timişoara s-a reînscris în liga a şasea, după ce a preluat tot palmaresul fostei echipe. Tradiţia care a luat fiinţă la 1928, va continua în 2012, cu aceeaşi emblemă şi aceleaşi culori, galben-roşu.

Echipa este organizată după modelul echipelor moderne, precum Barcelona sau Real Madrid şi numără, în acest moment, 50 de membri care cotizează anual cu 120 de lei. Managerul clubului va fi Radeu Suciu, portarul lui Poli Timişoara în anii '80.

E important de reţinut că Ripensia nu se vrea a fi Politehica, noua echipă având o identitate proprie. Jucătorii au fost selectaţi din diverse locuri, fiind incluşi în lot chiar şi studenţi care lucrează pentru a se întreţine la facultate.

Ultima prezenţă a Ripensiei în prima ligă fotbalistică a fost înregistrată în 1940-1941. Clubul a rezistat 20 de ani în fotbalul românesc, fiind înfiinţat în 1928 şi desfiinţat în 1948.

Ripensia Timişoara este primul club profesionist de fotbal din România. Pe 12 iulie 2012, clubul a redobândit statutul juridic care îi permite să-şi reia activitatea fotbalistică. Echipa a fost înfiinţată de dr. Cornel Lazăr, unul dintre cei mai cunoscuţi iniţiatori ai fotbalului bănăţean.

Prima participare în Liga 1, din sezonul 1932-1933, a adus şi primul titlu de campioană. Ripensia deţine în palmares patru campionate şi două Cupe ale României.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite