VIDEO Reportaj cu Florin Niţă, la Praga: „Ar fi ceva fantastic să joc la Euro pe Arena Naţională, în faţa românilor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Seria interviurilor speciale realizate de FRF TV cu jucătorii echipei naţionale înaintea startului în Liga Naţiunilor continuă cu un dialog la Praga, cu Florin Niţă.

Portarul echipei naţionale este de şase luni în Cehia, acolo unde este coleg la Sparta Praga cu alţi trei români, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu şi Bogdan Vătăjelu.

Niţă, 31 de ani, are două selecţii la echipa naţională, el debutând chiar în mandatul lui Cosmin Contra, împotriva Turciei, la Cluj.

Prin evoluţiile sale din capitala Cehiei, Niţă a devenit unul dintre cei mai iubiţi jucători ai echipei. La o simplă plimbare prin oraş, fanii Spartei îl solicită pentru poze şi autografe pe fostul jucător al celor de la FCSB.

Înainte de startul în noua competiţie UEFA, obiectivul lui Niţă este unul clar: câştigarea grupei din care face parte echipa noastră, iar punctul final să fie participarea la turneul final al EURO 2020.

Programul grupei 4, seria C, din Liga Naţiunilor UEFA:

7 septembrie: România – Muntenegru (stadion “Ilie Oană”, Ploieşti), Lituania – Serbia (ora 21:45)

10 septembrie: Serbia – România, Muntenegru – Lituania (ora 21:45)

11 octombrie: Lituania – România, Muntenegru – Serbia (ora 21:45)

14 octombrie: România – Serbia (Arena Naţională, ora 16:00), Lituania – Muntenegru (ora 21:45)

17 noiembrie: Serbia – Muntenegru (ora 16:00), România – Lituania (ora 21:45) – stadion “Ilie Oană”, Ploieşti

20 noiembrie: Serbia – Lituania, Muntenegru – România (ora 21:45)

Despre formatul Ligii Naţiunilor:

• Câştigătoarele grupelor vor promova în seria superioară a ediţiei următoare, ultimele clasate retrogradând în seria inferioară.

• Pe 2 decembrie 2018 are loc tragerea la sorţi pentru preliminariile Euro 2020. Cele şase urne valorice vor fi stabilite exclusiv pe baza performanţelor din grupele Ligii Naţiunilor. În seria României, câştigătoarele celor patru grupe alături de cele mai bune două ocupante ale locurilor secunde vor fi în a treia urnă valorică pentru tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2020. Celelalte echipe vor fi în urna a patra valorică.

• Preliminariile Euro 2020 se desfăşoară în perioada martie-noiembrie 2019. Cel mai bine clasate echipe în cele patru grupe din Seria C a Ligii Naţiunilor, care nu s-au calificat deja la Euro 2020 prin intermediul preliminariilor, merg în play-off-ul Ligii Naţiunilor (martie 2020).

• Cele 4 echipe din play-off vor disputa semifinale într-o singură manşă (pe terenul echipei cu linie de clasament mai bună în grupele Ligii Naţiunilor), iar finalistele se vor duela într-o singură manşă (gazda va fi trasă la sorţi). Câştigătoarea se califică la Euro 2020.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite