VIDEO Mirel Rădoi a fost prezentat ca selecţioner al României Under 21: principiile de la care nu se va abate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mirel Rădoi FOTO FRF.ro
Mirel Rădoi FOTO FRF.ro

Mirel Rădoi a ţinut prima conferinţă de presă din calitatea de selecţioner al naţionalei de tineret a României. El a declarat că obiectivul său principal este calificarea la EURO 2019.

Însoţit la conferinţa de presă de la Casa Fotbalului de Mihai Stoichiţă, directorul tehnic al FRF, Mirel Rădoi a spus: „Este un vis devenit realitate, sunt onorat să mă aflu în această ipostază. Principiul meu este că indiferent că suntem la echipa naţională sau la echipă de club, înainte de toate trebuie să existe respect, un lucru pe care jucătorii trebuie să-l înţeleagă: dacă vrei să fii respectat, înainte trebuie să oferi respect. Celelalte două lucruri pe care le aştept de la jucătorii mei sunt disciplina şi mai ales să înţeleagă importanţa tricoului pe care îl poartă, pentru că aici suntem la echipa naţională”.

”Funcţia pe care am avut-o până acum mă va ajuta foarte mult, întrucât toate datele pe care le avea antrenorul principal le aveam şi eu, astfel că mi-a fost mult mai uşor să cunosc lotul şi jucătorii”, a mai adăugat selecţionerul U21. 

Primul meci pe banca naţionalei U21 a României pentru Mirel Rădoi va fi Portugalia - România, în 7 septembrie, meci contând pentru preliminariile Campionatului European U21 de anul viitor, găzduit de Italia şi San Marino.

Tricolorii U21 sunt neînvinşi şi ocupă poziţia a treia în grupa preliminară, de unde se califică direct la turneul final doar prima clasată. Cele mai bune patru din nouă ocupante ale locurilor secunde vor disputa un play-off pentru a stabili încă două selecţionate care merg la EURO.

Clasament: 1.Bosnia 15p (7 jocuri), 2. Portugalia 13p (6j), 3. România 12p (6j), 4. Elveţia 7p (7j), 5. Ţara Galilor 7p (6j), 6. Liectehnestein 0p (6j)

Meciuri rămase de disputat:
Portugalia – ROMÂNIA, Ţara Galilor – Liechtenstein, Bosnia-Herţegovina - Elveţia (07.09.2018);
ROMÂNIA - Bosnia-Herţegovina, Elveţia – Liechtenstein, Ţara Galilor – Portugalia (11.09.2018);
Liechtenstein - Portugalia (11.10.2018); ROMÂNIA - Ţara Galilor (12.10.2018);
ROMÂNIA – Liechtenstein, Portugalia – Bosnia-Herţegovina, Ţara Galilor - Elveţia (16.10.2018)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite