VIDEO Messi a pornit cursa de urmărire a lui Chitalu: mai are nevoie de 19 goluri în trei meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a punctat de 88 de ori în 2012 pentru Argentina şi pentru Barcelona. Foto: Facebook
Messi a punctat de 88 de ori în 2012 pentru Argentina şi pentru Barcelona. Foto: Facebook

Starul Barcelonei a înscris, miercuri seară, goluri sale cu numărul 87 şi 88 în 2012. Totuşi, având în vedere câte meciuri au mai rămas de disputat în acest an, zambienii pot sta liniştiţi. Nici măcar Messi nu poate înscrie, în medie, şase goluri în fiecare joc.

Barcelona a trecut de Cordoba, în prima manşă a „optimilor“ Cupei Spaniei, după o victorie cu 2-0, obţinută în deplasare. Ambele goluri au fost marcate de Messi (11, 74), care a ajuns la o cifră incredibilă în 2012: 88 de reuşite! 

Cum returul e programat pe „Camp Nou“, la data de 19 decembrie, catalanii se pot considera deja calificaţi în dauna formaţiei care e pe locul 11 în liga secundă.

Zambienii: „Recordul e al nostru“

Ziarul de casă al Realului, „As“, a declanşat o adevărată dilemă după un articol controversat. La data de 9 decembrie, lumea fotbalului a remarcat cum Messi a mai doborât un record, cel al lui Gerd Muller, care, în 1972, a punctat de 85 de ori pentru Bayern Munchen şi pentru naţionala Germaniei. 

Spaniolii de la „As“ susţin însă că Messi n-a doborât niciun record, iar acesta e în continuare în picioare şi îi aparţine zambianului Godfrey Chitalu. Acesta ar fi înscris, tot în 1972, 107 goluri pentru echipa sa de club, Kabwe Warriors (Zambia) şi pentru naţionala Zambiei.

După articolul publicat de „As“, oficialii Federaţiei din Zambia au reacţionat, spunând că, într-adevăr, recordul de eficacitate îi aparţine lui Chitalu (a decedat în 1993, într-un accident aviatic) şi că ei vor dovedi totul, cu acte, pentru că „acest record e al fotbalului zambian“.

Până să aducă zambienii dovezile, Messi mai are o soluţie: să înscrie 108 goluri în 2012, adică încă 19 până la finalul anului. E un scenariu SF, având în vedere că Barcelona mai are de jucat doar trei partide în acest an.

VEZI GOLURILE LUI MESSI CU CORDOBA

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite