VIDEO FCSB - Dinamo, derby cu gust de şaorma cu de toate: Meci exploziv pe Arena Naţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liga I e un fel de „junk food fotbalistic“, dar, din când în când, oferă şi nişte partide la care merită să te uiţi, ca să-ţi faci pofta, în absenţa unor alternative mai bune.

FCSB - Dinamo e descris de unii, inclusiv acum, Derby de România, în timp ce alţii consideră că, după ce tot ce s-a întâmplat în ultimii ani, acest meci înseamnă mai nou mult zgomot pentru nimic.

Cert e că, în acest moment, această confruntare e printre puţinele din campionatul românesc pentru care vin vreo 30.000 de oameni pe „Arena Naţională“. Şi atmosferă de meci mare îi energizează şi pe cei aflaţi pe teren. Iar partida de sâmbătă seară a avut de toate: ritm, goluri şi momente controversate.

Dinamo a lovit prima, atunci când Ciobotariu, fiul fostului jucător al „câinilor“, a punctat cu capul după un corner executat de Nistor (9). În continuare, FCSB a jucat mai bine, a avut ocaziile mai clare şi a şi fost răsplătită după 28 de minute, atunci când Florinel Coman a egalat.

Meci întrerupt din cauza scandărilor xenofobe!

În minutul 33, galeria roş-albilor şi-a dat un autogol urât. Din cauza scandărilor xenofobe ale suporterilor „câinilor“, centralul Istvan Kovacs a întrerupt jocul şi a trimis echipele la cabine. Jocul s-a reluat însă după 7 minute, după ce oficialii dinamovişti şi-au convins fanii că scandările lor xenofobe pot aduce un singur lucru: un meci pierdut la masa verde!

Dinamo a avut un penalty neacordat!

La reluare, Dinamo a fost mai bună şi, mai întâi, o greşeală de arbitraj, iar apoi ghinionul au făcut ca echipa lui Duşan Uhrin jr să nu aibă măcar 2-1 la pauză. În minutul 43, Iulian Cristea a comis un henţ în careu, însă infracţiunea le-a scăpat arbitrilor care n-au dictat penalty pentru Dinamo, aşa cum ar fi trebuit. Apoi, în al doilea minut de prelungiri, Dinamo a avut o ocazie monumentală, finalizată cu mingea trimisă din doi metri în bară de Puljici. 

FCSB, start exploziv şi o bară

Partea secundă a început cu Dinamo înghesuită în propria jumătate. Adi Popa, introdus în locul lui Vînă, a avut prima ocazie la câteva secundă de la reluare. Apoi, Florin Tănase a lovit transversala cu lovitură de cap după un corner (52).

Replica roş-albilor a venit printr-un contraatac fantastic. Nistor l-a găsit cu o pasă excelentă pe Moldoveanu, iar centrarea acestuia, în gura porţii, a fost trimisă în corner de Cristea, în condiţiile în care Montini era la un pas de a puncta pentru 2-1 (55).

Denis Ciobotariu, iertat de eliminare

Până la final, s-a jucat într-un ritm alert, plăcut ochiului, cu ocazii de ambele părţi şi cu dinamovistul Denis Ciobotariu iertat de eliminare (88). S-a terminat 1-1, rezultat care ţine ambele formaţii în zona de play-out, spre bucuria rivalilor din fruntea Ligii I. Urmează, duminică, adevăratul derby al clasamentului: Viitorul - CFR Cluj!

Liga I, etapa a 12-a

Vineri

Botoşani - Sepsi 1-1

CS U Craiova - Poli Iaşi 1-1

Sâmbătă

Gaz Metan - Academica Clinceni 2-1

FCSB - Dinamo 1-1

Duminică

Viitorul - CFR Cluj 20.30

Luni

Voluntari - Chindia 18.00

Astra - Hermannstadt 20.00

Clasament

1. CFR Cluj 24p

2. CS U Craiova 23p

3. Viitorul 21p

4. Gaz Metan 21p

5. Poli Iaşi 18p

6. Botoşani 16p

-------

7. Sepsi 15p

8. FCSB 15p

9. Astra 15p

10. Dinamo 14p

11. Chindia 12p

12. Hermannstadt 10p

13. Academica Clinceni 9p

14. Voluntari 5p

VEZI GOLURILE MECIULUI

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite