VIDEO Dirk Nowitzki scrie istorie: neamţul l-a depăşit pe Shaquille O'Neal şi este al şaselea în topul marcatorilor din istoria NBA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baschetbalistul german Dirk Nowitzki a devenit, joi dimineaţă, al şaselea cel mai bun marcator din istoria ligii nord-americane de baschet, după ce a înscris 10 puncte în victoria la limită a echipei sale Dallas Mavericks, 107-106, în faţa celor de la Brooklyn Nets.

Nowitzki a cumulat, până în prezent, 28,597 de puncte în cele 17 sezoane pe care le-a petrecut în NBA, având cu unul mai mult decât Shaquille O'Neal. Următoarea bornă pentru veteranul de 37 de ani este poziţia a cincea all-time deţinută de Wilt Chamberlain, cu 31,419 puncte. 

Lider în topul marcatorilor all-time este fosta legendă a echipei Los Angeles Lakers şi a selecţionatei Statelor Unite, Kareem Abdul-Jabbar, cu 38,387 de puncte.

În cazul în care nu se va retrage la sfârşitul acestui sezon, Nowitzki va deveni în sezonul 2016/2017 jucătorul în activitate cu cele mai multe puncte marcate în NBA, poziţie deţinută în prezent de Kobe Bryant, care şi-a anunţat retragerea la sfârşitul acestui sezon. Baschetbalistul german mai are un an şi jumătate de contract cu Mavericks, franciza la care a evoluat în toate cele 17 sezoane ale sale în NBA şi în interiorul căreia deţine recordul de meciuri jucate, puncte, recuperări, coşuri, coşuri de trei puncte şi aruncări libere reuşite.

Dirk Nowitzki este şi unul dintre cei şase jucători din aşa-numitul club 50-40-90, de jucători care au un procentaj de cel puţin 50% de aruncări de orice fel, 40% aruncări de trei puncte şi 90% aruncări libere reuşite pe parcursul întregii cariere. El a câştigat un titlu de campion în NBA în 2011, când a fost ales şi cel mai bun jucător al finalei câştigate împotriva celor de la Miami Heat.

VIDEO Coşul care l-a propulsat pe Nowitzki pe locul şase în topul marcatorilor din istoria NBA

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite