VIDEO Dinamo, distrusă şi afară din play-off: Cel mai negru moment din istoria recentă a clubului. Miriuţă, ca şi demis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Strategia falimentară a conducerii roş-albilor a dat „roade“: În această iarnă, finanţatorul Ionuţ Negoiţă a vândut tot ce era de vândut, iar decontul a venit acum. După o prestaţie groaznică, la Giurgiu, în meciul cu Astra, „câinii“ se vor lupta pentru evitarea retrogradării în partea a doua a sezonului.

Pe lângă propria ei neputinţă, Dinamo a fost lovită şi de ghinion în ultima etapă a sezonului regulat! FC Botoşani, fără nicio şansă de a prinde primele 6 locuri, a învins, astăzi, Gaz Metan Mediaş şi a tras şi Dinamo după ea în play-out.

Primul succes al moldovenilor după şase etape, de la 24 noiembrie încoace, a însemnat că, după rezultatele din partidele Astra - Dinamo şi CSMS Iaşi - Viitorul, trei formaţii au încheiat sezonul regulat la egalitate de puncte. Astfel, FC Botoşani, Dinamo şi CSMS Iaşi au adunat câte 39 de puncte după 26 de runde. S-a făcut un clasament în trei între ele şi, pe baza rezultatelor directe, CSMS Iaşi a prins locul 6, ultimul de play-off.

Dinamo, prestaţie groaznică la Giurgiu

S-a ajuns la această situaţie, în primul rând, deoarece Dinamo a făcut cel mai slab meci din acest an tocmai, la Giurgiu, cu Astra. Fără Nemec, indisponibil, „câinii“ au fost departe de echipa care, runda trecută, a condus FCSB timp de 84 de minute.

Astra, deja calificată în play-off, a dominat jocul, a deschis scorul meritat şi, inclusiv la 1-0, a avut marile ocazii din prima repriză. Elevii lui Vasile Miriuţă au fost la fel de letargici şi în partea secundă. Torje, eroul din meciul cu FCSB, a fost inexistent şi a şi fost schimbat după 61 de minute. Din păcate pentru Miriuţă, nici cei veniţi de pe bancă, Palici, Hanca şi Moldoveanu n-au putut schimba faţa jocului.

Iar când Balaure a punctat pentru 2-0, a fost clar că doar o minune poate readuce Dinamo în joc. Minune care nu s-a întâmplat, fiindcă roş-albii s-au bazat pe jucători low-cost şi lipsiţi de valoare, precum Daniel Popa sau May Mahlangu, incapabili de a produce aşa ceva.

Cupa, singura salvare

În partea a doua a sezonului, Dinamo se va afla în play-out, ceea ce reprezintă cel mai negru moment din istoria recentă a clubului. În loc să atace calificarea în cupele europene, Dinamo va juca în Liga I pentru...evitarea retrogradării!

Singura salvare a roş-albilor rămâne Cupa României, acolo unde echipa se află în sferturi. Doar că şi acolo bucureştenii vor avea o misiune infernală: pentru a ajunge în semifinale, trebuie să treacă de Craiova pe „Ion Oblemenco“ la 1 martie. O eventuală câştigare a Cupei României ar putea trimite Dinamo în cupele europene. E un scenariu, oarecum SF, la cum arată Dinamo în acest moment.

Iar după contraperformanţa din acest weekend, sunt şanse mari ca Vasile Miriuţă să fie demis înaintea meciului din cupă.

CITEŞTE ŞI:

*Dinamo se umple de penibil: Declaraţii jenante date de preşedintele clubului după eşecul de la Astra. Toate reacţiile

*Mihai Stoica jubilează: Ce mesaj a postat pe Facebook după ce Dinamo a ratat play-off şi a ajuns la retrogradare

*Avem programul de play-off: Când se va juca marele meci CFR Cluj - FCSB


Liga I, etapa a 26-a

Sâmbătă

FC Botoşani - Gaz Metan 1-0
M. Roman 37 (penalty)

Astra - Dinamo 2-0
F. Matei 25, Balaure 57

CSMS Iaşi - Viitorul 0-1

Chiţu 14

Duminică

Juventus - CFR Cluj 18.00
FCSB - Sepsi 20.45


Luni

Concordia Chiajna - Voluntari 17.30

Clasament

Play-off
1. CFR Cluj 56 de puncte
2. FCSB 52p
3. CS U Craiova 51p
4. Astra 44p
5. Viitorul 44p
6. CSMS Iaşi 39p

Play-out
7. FC Botoşani 39p
8. Dinamo 39p
9. FC Voluntari 28p
10. ACS Poli Timişoara 27p
11. Concordia Chiajna 25p
12. Sepsi 19p
13. Gaz Metan Mediaş 16p
14. Juventus Bucureşti 11p
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite