VIDEO Confruntări violente la un meci din Brazilia, soldate cu rănirea gravă a trei persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un suporter brazilian este în comă, iar alţi doi au fost răniţi grav în urma unor confruntări violente iscate în timpul unui meci de fotbal dintre echipele Atletico Paranaense şi Vasco da Gama, informează CNN.

Conflictul de pe Joinville Arena a izbucnit în minutul 17, atunci când echipa gazdă, Vasco, era condusă cu 1-0, fapt care îi putea aduce retrogradarea. Din acest moment, fanii echipei nu s-au mai putut controla şi au început să îi atace pe ceilalţi spectatori.

Forţele de ordine au fost nevoite să tragă cu gaze lacrimogene, dar şi cu gloanţe de cauciuc pentru a dispersa grupurile care se băteau. La scurt timp de la începerea violenţelor, un elicopter şi-a făcut apariţia pentru a transporta o persoană care se afla în comă.

Imaginile arată cum o parte dintre fani încep să se bată extrem de violent. Unii dintre ei sunt surprinşi aruncând cu obiecte contondente către persoanele deja căzute la pământ.

Medicul Jose Eduardo Dias a declarat că trei persoane au fost rănite şi se află în stare critică, una dintre ele fiind transportată la spital cu elicopterul, iar celelalte două cu ambulanţa.

Poliţia a declarat că la începutul conflictului se aflau 80 de agenţi de pază pe stadion, însă după aceea efectivul a fost dublat. „Lupta ar fi izbucnit indiferent de cât de mulţi poliţişti ar fi fost pe stadion. Când vor să se lupte, vin la stadion pregătiţi pentru asta. Asta e cultura lor” a declarat comandantul Adilson Moreira.

Brazilia va găzdui în 2014 Cupa Mondială.


Citeşte şi:

FOTO VIDEO Steaua - Petrolul. Suporterii „lupilor galbeni“ acuză că au fost bătuţi de forţele de ordine. Primarul Ploieştiului: „Fanii au fost provocaţi“. Jandarmeria dezminte informaţiile

Dincolo de meciul Steaua - Petrolul (1-1), care a fost unul paşnic din punct de vedere fotbalistic, partida a fost punctul de pornire pentru o serie de conflicte între suporteri şi jandarmi. 

VIDEO Fanii lui FC Porto au vrut să-şi linşeze fotbaliştii deşi aceştia au avut o serie lungă de meciuri fără înfrângere

Suporterii lui FC Porto, campioana Portugaliei în şapte din ultimele opt ediţii de campionat, şi-au ieşit din minţi după ultimul joc al echipei lor.

Doi suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti au fost împuşcaţi de jandarmi cu gloanţe de cauciuc înaintea meciului cu Steaua

Doi suporteri ai echipei Petrolul Ploieşti au fost împuşcaţi de jandarmi cu gloanţe de cauciuc duminică seară, după ce o parte din fanii echipei de fotbal au aruncat cu pietre în forţele de ordine, informează Realitatea TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite