FOTO VIDEO Steaua - Petrolul. Suporterii „lupilor galbeni“ acuză că au fost bătuţi de forţele de ordine. Primarul Ploieştiului: „Fanii au fost provocaţi“. Jandarmeria dezminte informaţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dincolo de meciul Steaua - Petrolul (1-1), care a fost unul paşnic din punct de vedere fotbalistic, partida a fost punctul de pornire pentru o serie de conflicte între suporteri şi jandarmi. În timp ce suporterii susţin că au fost bătuţi de forţele de ordine şi par să se bucure de susţinerea primarului din Ploieşti, reprezentanţii Jandarmeriei spun că suporterii echipei Petrolul erau băuţi şi foarte violenţi.

Iniţial, mai mulţi fani ai Petrolului Ploieşti au fost implicaţi într-un scandal cu forţele de ordine, în urma căruia formaţia antrenată de Cosmin Contra nu s-a bucurat de susţinerea suporterilor săi, aşteptaţi în număr de 1.300, pe stadionul din Ghencea. 

Pe fondul celor întâmplate, câţiva suporteri petrolişti care s-au întors în oraş au cerut explicaţii pentru faptul că li s-a interzis accesul la meciul cu Steaua şi, potrivit martorilor, episodul s-a încheiat cu bolovani aruncaţi şi gaze lacrimogene împrăştiate. În cele din urmă, circulaţia în Ploieşti a fost oprită, între Hotel Central şi Catedrală.

Primarul Ploieştiului: „Suporterii au fost provocaţi“

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu, a declarat pentru Mediafax că suporterii ar fi fost provocaţi: „Sper ca Ministrul de Interne să se implice pentru aflarea adevărului în această chestiune, pentru că din informaţiile pe care le am se pare că suporterii FC Petrolul au fost provocaţi de către jandarmii din Bucureşti. Mai mult, odată ajunşi în Ploieşti, suporterii ploieşteni au fost provocaţi tot de către jandarmii din Bucureşti, motiv pentru care sunt profund nemulţumit de modul de acţiune al Jandarmeriei Române. Ar fi putut fi mult mai rău, de aceea am solicitat Ministerului de Interne declanşarea unei anchete şi înţelegerea faptului că astfel de grupuri de suporteri trebuie tratate aparte, cu mult mai multă înţelegere pentru că fenomenul sportiv declanşează în fiecare dintre noi o stare euforică care trebuie înţeleasă“.

Jandarmeria: „Fanii au devenit violenţi şi recalcitranţi, fiind în stare de ebrietate“

De cealaltă parte, Jandarmeria susţine că cei mai mulţi dintre suporteri aveau un comportament agresiv, rezultat de consumul de alcool: „Majoritatea suporterilor au coborât din autobuze, aceştia fiind în stare avansată de ebrietate iar pentru a preveni acte violenţă, vandalism sau dezordine, jandarmii i-au îndrumat să îmbarce şi să continue deplasarea la stadion. Suporterii au refuzat să se conformeze indicaţiilor date, au devenit violenţi şi au început să arunce asupra jandarmilor cu diferite obiecte contondente (pietre, bucăţi de caldarâm). De asemenea, o parte dintre  obiectele contondente aruncate de către suporterii recalcitranţi au lovit mai multe geamuri ale autobuzelor. 

S-a luat decizia întoarcerii lor în municipiul Ploieşti din cauza faptului că majoritatea suporterilor erau într-o stare avansată de ebrietate, se manifestau într-un mod violent, iar prezenţa lor în stadion ar fi pus în pericol siguranţa celorlalţi suporteri care urmau să asiste la partida de fotbal. În plus, mai multe maşini ale Jandarmeriei, dar şi materiale de intervenţie (scuturi şi căşti de protecţie) au fost distruse“. Cu toate că au existat zvonuri potrivit cărora doi suporteri ar fi fost împuşcaţi cu gloanţe de cauciuc, Jandarmeria a dezminţit informaţiile.

Steaua - Petrolul. Incidente între suporteri şi jandarmi


Ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO Steaua - Petrolul: 1-1. „Lupii galbeni“ rămân în lupta pentru titlu

Reacţiile după egalul „smuls“ de Petrolul Ploieşti cu Steaua

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite