VIDEO Cine e cel mai bun portar al lumii în 2012? FIFA a nominalizat cinci goal-keeperi pentru trofeu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FIFA şi sindicatul fotbaliştilor profesionişti, FIFPRO, au anunţat care sunt portarii dintre care se va alege cel mai bun goalkeeper al anului, care să facă parte din Dream Teamul FIFPRO World XI FIFA 2012. Pe lista finală au rămas cinci nume.

Iker Casillas (Real Madrid) a cucerit anul acesta titlul european cu Spania şi campionatul cu Real Madrid. Poreclit San Iker, Casillas e căpitan atât la naţională, cât şi la echipa de club, fiind socotit cel mai bun portar din istoria fotbalului spaniol.

Gianluigi Buffon (Juventus) a luat titlul în Italia cu Juventus şi a jucat finala Campionatului European cu Italia. E căpitanul celor două echipe şi cel mai experimentat portar din Peninsulă.

Petr Cech (Chelsea) a câştigat Liga Campionilor cu Chelsea şi a participat la Euro 2012 cu naţionala Cehiei. Cech e de opt ani la echipa londoneză, alături de care a cucerit nouă trofee.

> Manuel Neuer (Bayern Munchen) a jucat finala Ligii Campionilor, pierdută în faţa lui Chelsea şi a ieşit pe locul doi în Bundesliga, cu Bayern Munchen. E titular indiscutabil în naţionala Germaniei.

Joe Hart (Manchester City) a cucerit titul în Anglia cu Manchester City şi a jucat cu naţionala Angliei la Euro 2012. După legendarul Peter Shilton e considerat cel mai bun portar pe care l-a avut Anglia.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite