VIDEO Bayern München, vechea şi noua campioană din Bundesliga. A câştigat titlul în Germania, în timp record

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bayern a câştigat marţi seară al 24-a titlu din istorie, după ce s-a impus cu 3-1 la Berlin, cu Herta. Cu şapte etape înainte de final, echipa lui Guardiola a strâns 77 de puncte, 25 peste Borussia Dortmund, ocupanta locului secund.

Se poate îmbunătăţi o maşinărie aproape perfectă? Josep Guardiola demonstrează că da. Anul trecut, cu Heynckes la timonă, Bayern a reuşit o „triplă" istorică, Liga Campionilor-titlu-Cupa Germaniei. Acum bavarezii şi-au atins deja un obiectiv: titlul cu numărul 24. 

Sezonul trecut, Bayern a câştigat campionatul cu şase etape înainte de final. Acum şi-a îmbunătăţit recordul istoric cu o etapă. Matematica titlului a fost rezolvată încă din primul sfert de oră al partidei de la Berlin, cu Herta, din etapa a 27-a din Bundesliga. Kroos (minutul 6) şi Gotze (15) au făcut rapid 2-0 pentru Bayern, al doilea din pasa lui Schweinsteiger

În partea secundă, Bayern a redus motoarele, şi-a mai menajat titularii, şi a plimbat mingea în stilul tiki-taka importat de Guardiola de la Barcelona. Unul care nu-i încântă pe toţi suporterii lui Bayern, chiar pe unii dintre cei cu pedigree important, dar extrem de eficient. 

Herta, singura echipă care i-a marcat două goluri într-un meci lui Bayern în acest sezon, în tur (degeaba însă, că a încasat trei), a lăsat impresia că ar putea reveni în meci, după ce Ramos a transformat în minutul 66 un penalty uşor acordat (primul dictat împotriva echipei lui Guardiola, în acest sezon). 

A fost însă un gol care i-a enervat mai mult pe bavarezi, Ribery, cu o „scăriţă" de senzaţie, punctând pentru 3-1, după minute bune în care oaspeţii au confiscat pur şi simplu balonul pe arena din Berlin.

S-a încheiat 3-1 pentru Bayern, care, cu şapte etape înainte de final, a strâns 77 de puncte şi nu mai poate fi depăşită de Borusia Dortmund (52 puncte), ocupanta locului doi. 

A fost al 52-lea meci fără înfrângere al lui Bayern şi a 19-a victorie consecutivă, în campionat.

Schweinsteiger şi-a trecut în palmares al şaptelea său titlu. În Germania, doar Kahn şi Scholl au în palmares mai multe trofee, opt în total. 

Sărbătoarea jucătorilor lui Bayern, pe stadionul Olimpic din Berlin, la finalul partidei cu Herta. Pe 17 mai, bavarezii ar putea sărbători tot aici şi câştigarea Cupei Germaniei.

Ce urmează? 

Probabil o finală de Cupa Germaniei contra rivalei Borussia Dortmund (ambele echipe sunt calificate în semifinale, bavarezii joacă împotriva lui Kaiserslautern, iar rivalii contra lui Wolfsburg) şi tentativa de a realiza „imposibilul", păstrarea Ligii Campionilor. 

Bayern e calificată, deocamdată, în sferturi, unde o va întâlni pe Manchester United.

3 trofee a câştigat Guardiola, până acum, cu Bayern, Supercupa Europei, CM al Cluburilor şi campionatul. A pierdut în vară Supercupa Germaniei, în faţa Borussiei Dortmund

Citeşte şi 

S-a decis prima campioană din Europa: cifre fabuloase pentru Oly într-o întrecere în care n-are nicio rivală

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite