Victorie într-un picior

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Accidentată grav la pulpa piciorului drept şi condusă cu 1-0 la seturi, Irina Begu a reuşit, ieri, o revenire de senzaţie în partida cu italianca Camerin (2-6, 6-0, 6-0). Deşi s-a gândit să abandoneze după primul set, bucureşteanca a strâns din dinţi şi nu a mai pierdut nici măcar un game până la final.

A doua favorită a turneului a fost pe punctul de a fi eliminată în faza sferturilor de Maria Camerin (nr.114 WTA), o jucătoare micuţă şi foarte tenace. Accidentată încă de la startul turneului, Begu a intrat nervoasă pe teren şi a cedat rapid primul set, cerând pe parcurs şi intervenţia medicului. Chiar dacă acesta i-a recomandat să abandoneze, Irina a dat dovadă de tărie de caracter şi a decis să continue meciul. Foarte determinată, bucureşteanca a „bombardat-o" apoi pe italiancă cu lovituri puternice de pe fundul terenului şi a câştigat partida cu 2-6, 6-0, 6-0 spre mulţumirea suporterilor ei fanatici. „Sunt acasă, fanii îmi cereau să câştig, aveau aşteptări de la mine şi nu puteam să ies de pe teren, chiar dacă durerile erau mari", a pus Begu emoţionată după calificarea în semifinale.

Halep a salvat două mingi de meci

Principala favorită a turneului, Simona Halep, a avut un meci foarte dificil împotriva surprizei competiţiei, Alexandra Cadanţu (nr.152 WTA). Aceasta a condus cu 5-3 în setul decisiv şi a avut două mingi de  meci la 6-5 pe serviciul ei. Dar apoi a cedat  psihic şi a făcut câteva greşeli impardonabile la acest nivel. Alexandra a servit o minge din mână, s-a oprit fără sens în­tr-un schimb de lovituri pentru a cere un aut şi a vrut să îşi descarce nervii pe cei care o suţineau pe Halep din tribună. Fosta campioană de junioare de la Roland Garros s-a impus în final cu 6-3, 1-6, 7-6 (5)  după fix trei ore de joc solicitante. „Aveam mâine bilet rezervat către SUA, dar mă bucur că a trebuit să îl anulez", a declarat Halep. Într-un alt sfert de finală, Sorana Cîrstea a cedat în trei seturi în faţa jucătoarei spaniole Laura Pous-Tio, scor 6-7 (6), 6-1, 4-6. Ultimul sfert de finală, cel dintre Carla Suarez Navaro şi Kiki Bertens s-a disputat după închiderea ediţiei. Semifinalele au loc azi, primul meci de la ora 11.00 (în direct la TVR 2).

O nouă atitudine pentru Sorana Cîrstea: Proactivă

După victoria din optimile de finală desfăşurate miercuri în cadrul BCR Open România, Sorana Cîrstea, favorita numărul 3 a turneului, a fost invitata specială a Campaniei Avon împotriva violenţei domestice. La standul de informare „Campania Respectului", Sorana a primit din partea voluntarilor Brăţara Curajului, produs destinat sprijinirii campaniei şi un simbol al nenumăratelor şanse pe care femeile le pot avea pentru a trăi o viaţă mai bună. Prin exemplul său, jucătoarea susţine lupta împotriva ignoranţei în jurul acestui subiect, a atitudinilor pasive şi a preconcepţiilor. Mai multe informaţii despre campanie găsiţi la www.campaniarespectului.ro. Sorana a părăsit astăzi turneul BCR Open România, pierzând în faţa ibericei Laura Pous-Tio.

Vedete la Ziua Forbes şi OK de la BCR Open

Cele două semifinale ale turneului BCR Ladies Open Romania, care se dispută astăzi, vor fi prefaţate de câteva meciuri de tenis inedite în cadrul Zilei Forbes şi OK! Magazine la Academia de Tenis Herăstrău. De la ora 10.00, reprezentanţii Forbes, Adrian Vasile, Cristina Vrîncianu, Marius Dumitru şi Andrei Ştefan vor arăta că se pricep nu numai la afaceri, ci şi la tenis. Ei vor juca, pe terenul numărul 3, un meci demonstrativ care va dura aproximativ o oră. Schimburile lor de mingi vor fi doar preambulul pentru spectacolul ce urmează, în care numele protagoniştilor reprezintă garanţia bunei dispoziţii. De la ora 16-00, va fi rândul OK! să asigure spectacolul pe terenul 3. Echipa formată din Geanina Corondan şi Cristian Taloş o va întâlni pe cea formată din actorul Vladimir Draghia şi Florentina Iana, din redacţia OK!. Spectacolul va fi întregit şi de participarea a opt copii de mingi.

CONCURS: Adevărul îţi oferă abonamente la BCR Ladies Open Romania

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite