„Viaţa ne-a fost pusă în pericol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cristi Dulca, antrenorul Universităţii Cluj, a rămas şocat după ce fanii echipei FC Argeş au intrat pe teren nemulţumiţi de un penalty primit de ardeleni. Partida din Trivale a fost întreruptă în minutul 89 timp de şapte minute. Fotbaliştii piteşteni s-au retras chiar la cabine, dar au revenit pentru a nu risca să piardă la „masa verde“.

Finalul de campionat în Liga a II-a pare mai încins ca niciodată. Patru echipe în Seria I şi trei în Seria a II-a se bat cu şanse reale pentru ocuparea primelor două poziţii, care asigură prezenţa din sezonul viitor în primul eşalon.

În Seria a II-a, FCM Târgu Mureş, Dacia Mioveni şi Universitatea Cluj sunt despărţite de doar două puncte în acest moment. Dacă ardelenii ar fi câştigat la Piteşti, atunci primele trei clasate ar fi avut câte 63 de puncte. Însă, elevii lui Cristi Dulca n-au izbutit decât o remiză contra celor de la FC Argeş, după un meci tensionat pe final.

Piteştenii au deschis scorul prin Iulian Tameş şi se părea că vor câştiga întâlnirea, însă arbitrul Florin Baboia a ajutat „şepcile roşii" să nu piardă! În minutul 88, „centralul" bucureştean, care eliminase uşor un jucător piteştean cu zece minute mai înainte, a dictat un penalty pentru clujeni la o cădere a lui Acosta, produsă în afara suprafeţei de pedeapsă. Fanii piteşteni au reacţionat dur după golul lui Machado.

Ei au sărit gardul gardul şi s-au năpustit asupra lui Baboia. Arbitrul s-a protejat de furia mulţimii cu ajutorul forţelor de ordine. Jocul a fost întrerupt şapte minute, timp în care jucătorii ambelor echipe s-au baricadat în vestiare. Meciul s-a reluat, după ce spiritele s-au liniştit, fără a mai apărea modificări şi pe tabelă, astfel că scorul final a fost de 1-1.

Nervos, dar şi iritat după evenimentele de la Piteşti, Dulca a spus că este inadmisibil ca astfel de evenimente sî aibă loc pe un tren de fotbal în 2010.

„Mi-a fost frică. Este inimaginabil ce am trăit. Nu pot să-mi revin din acest şoc. În acele momente, te poţi gândi la orice nenorocire. Ne-a fost pusă viaţa în pericol. Fanii îi fugăreau pe jucători, Florian Walter a plecat din tribune cu ajutorul oamenilor de ordine, ce mai, a fost un haos total", a spus Dulca.

Satelitul Astrei a pus piedică Petrolului

Lupta pentru promovare este încinsă şi în Seria I. Meci cu „scântei" a fost şi cel dintre Dunărea Giurgiu, „staelitul" Astrei, şi Petrolul. La finalul meciului, turbat de furie Răchită s-a luat la harţă cu arbitrul Sebastian Colţescu şi a fost eliminat. Mai mult, în drum spre vestiare, Răchită a vrut să sară gardul pentru a se lua la harţă cu suporterii gazdelor care l-au înjurat non-stop.

Seria 1 / Brăneşti, la un pas de Liga I

Victoria Brăneşti îşi poate asigura azi matematic promovarea în Liga I dacă va câştiga pe terenul Concordiei Chiajna, pentru că va avea un avans de şapte puncte faţă de locul al doilea. Astfel, lupta pentru locul secund se va da între Sportul şi Petrolul.

„Studenţii" pot lua un avantaj de două puncte faţă de „găzari" dacă vor învinge azi pe Steaua II şi vor mai avea nevoie de cinci puncte pentru a reveni în primul eşalon. În funcţie de rezultate, devine interesant meciul din ultima etapă dintre Brăneşti şi Petrolul.

Seria 2 / Surpriza din Târgu-Mureş

FCM Târgu-Mureş, club înfiinţat în 2008, poate promova încă din etapa viitoare, dacă va câştiga la Deva. În etapa a 34-a, mureşenii vor primi trei puncte din oficiu, pentru că Drobeta-Turnu Severin s-a retras din campionat în retur şi pierde toate meciurile cu 0-3.

Pentru locul al doilea luptă Dacia Mioveni şi Universitatea Cluj. Ardelenii sunt favoriţi deoarece vor mai disputa două partide, cu una mai mult decât Dacia. CFR Timişoara, adversara argeşenilor din ultima etapă, s-a retras în tur.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite