Veşti proaste pentru Sorana Cîrstea! Cât de serioasă este accidentarea şi cât timp va lipsi sportiva din circuit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorana

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac. a anunţat că perioada următoare va fi foarte dificilă pentru jucătoare de pe poziţia 45 în clasamentul WTA.

Conform omului de afaceri, Sorana urmează să absenteze cel puţin două luni de la turneele organizate în cadrul circuitului feminin.

"Cîrstea are de stat două luni cel puţin", a spus Ion Ţiriac, potrivit Telekom Sport.

Anunţul lui Ţiriac vine într-o perioadă în care cele mai bune jucătoare de tenis ale României, Halep, Cîrstea, Ţig şi Begu s-au retras de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, decizia unora dintre ele fiind contestată şi criticată de ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. 

Sorana era cea mai în formă jucătoare de tenis a României, În 2021, ea bifase bifase prezenţe în turul 3 la Australian Open şi Wimbledon, o optime de finală la Roland, câştigase turneul de la Istanbul şi jucase încă o finală la Strasbourg.

Săptămâna trecută, Cîrstea a venit cu o explicaţie în privinţa renunţării la JO 2020. 

"Ar fi fost o onoare să-mi reprezint ţara la Jocurile Olimpice de la Tokyo, însă din păcate nu pot face acest lucru din cauza rupturii musculare suferite în urmă cu câteva săptămâni. Pentru mine urmează cel puţin o lună de pauză competiţională şi în acest moment al carierei mele prioritară este sănătatea. Am refuzat constant orice ajutor financiar din partea Federaţiei şi Comitetului Olimpic. Dacă aş fi putut să joc aş fi făcut-o din patriotism, cum am făcut deja la Olimpiadele de la Beijing şi Londra.", a scris sportiva pe contul pesonal de Instagram.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite