Veste mare pentru judo-ul românesc şi pentru mişcarea olimpică: se întoarce Corina Căprioriu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Corina Căprioriu (31 de ani), vicecampioana olimpică de la Londra, a decis să se întoarcă pe tatami, după un an de pauză.

Corina Căprioriu revine în judo! Vicecampioana olimpică va relua antrenamentele, având în minte un singur obiectiv: participarea cu succes la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

”Practic acest sport de când mă ştiu. Am intrat într-o sală de judo la 6 ani şi jumătate. Încă iubesc tot ce înseamnă judo, iubesc trăirile pe care le întâlnesc în timpul competiţiilor chiar şi oboseala de după antrenamente şi din timpul antrenamentelor”, spune Căprioriu.

"Corina a avut un 2017 cu două experienţe care au aşezat-o ca adult, ca şi campion. Una este de tip uman, s-a căsătorit, un eveniment fericit pentru că şi-a legalizat relaţia veche cu actualul soţ (n.r. - luptătorul Ştefan Gheorghiţă). Iar a doua experienţă a fost cea de spectator avizat al competiţiilor internaţionale de judo. Lucru care a convins-o în mod clar că se poate califica în continuare pentru marea performanţă. Am avut multe discuţii cu ea în care am lăsat-o să se lămurească singură asupra potenţialului ei de judoka actual şi viitor. Iar faptul că a luat decizia de a reveni în competiţii e o mare bucurie, nu doar pentru mine, ci pentru întreg judoul românesc şi mişcarea olimpică din România", a spus Cozmin Guşă, preşedintele FR de Judo, pentru Agerpres. 

"Cunosc bine categoria ei de greutate în plan internaţional (n.r. - 57 kg) şi sunt convins că după o perioadă de acomodare, cel mai târziu în toamna acestui an, vom putea vorbi despre rezultate mai mult decât semnificative ale Corinei. Concurenţa cu Loredana Ohâi pe această categorie e un fapt benefic care le va ajuta pe amândouă în carieră", a mai afirmat Cozmin Guşă.

”2018 ne-a adus un cadou fenomenal: Corina Căprioru s-a întors la pregătire. Odată cu ea s-a întors sănătoasă şi Andreea Chiţu. Deci avem un lot reunit al judo-ului feminin de foarte bună calitate”, a declarat şi Florin Bercean, antrenor principal al lotului olimpic feminin.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite