Veni, vidi, vici. Aryna Sabalenka e regina de la Australian Open după o finală fadă cu Zheng

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine a spus că întâlnirea din semifinalele Australian Open, dintre Coco Gauff și Aryna Sabalenka, a fost adevărata finală a competiției a avut dreptate. Pentru că în finala de astăzi, bielorusa a defilat contra chinezoiacei Qinwen Zheng, care, la 21 de ani, s-a pierdut în fața mașinăriei de tenis. A fost 6-3, 6-2, într-un meci fără istoric.

Sabalenka se încoronează regină la Australian Open pentru a doua oară la rând. Foto Getty images
Sabalenka se încoronează regină la Australian Open pentru a doua oară la rând. Foto Getty images

Aryna Sabalenka a venit la Melbourne cu un singur gând: să-și apere titlul câștigat anul trecut după o luptă palpitantă cu Rybakina. Și a executat tot ce i-a ieșit în cale, până în semifinale nicio adversară nereușind să câștige mai mult de 3 game-uri într-un set. A avut apoi un pic de furcă împotriva lui Coco Gauff, care a izbutit să ducă primul set în tiebreak și să ia 4 game-uri în cel de-al doilea. 

Partea de debut a finalei de la Australian Open nu a avut istoric. Bielorusa s-a desprins rapid la 3-0, după care și-a menținut constant avantajul. Chinezoaica a salvat 4 mingi de set, dar doar a prelungit puțin agonia, pierzând cu 6-3. Al doilea set s-a desfășurat cam după același scenariu, cu Aryna Sabalenka mergând ceas, în fața unei Zheng fără reacție.

Sabalenka rămâne pe locul 2 mondial

Locul 2 mondial s-a dus la 2-0, adversara a reușit un game, după care a bieorusa a defilat, câștigând tot până la final: 6-2, după o oră și câteva minute de joc într-o singură direcție, spre dezamăgirea unora dintre spectatori, care voiau să vadă un scenariu mai palpitant. Au avut parte de ceva spectacol în ultimul game, în care Zheng s-a agățat de adversara sa și salvat 4 mingi de meci. Și cam atât. 

În urma acestui rezultat, Aryna Sabalenka și-a păstrat cele 2.000 de puncte WTA câștigate anul trecut la Melbourne. Rămâne pe locul 2 în clasament, dar se apropie la 865 de puncte de liderul Iga Swiatek, pierdută pe drum în fazele inferioare ale competiției. Qinwen Zheng va urca de pe poziția a 15-a până pe locul 7 începând de săptămâna viitoare.

Parcursul Arynei Sabalenka la Australian Open 2024

6-3, 6-2 cu Zheng

7-6, 6-4 cu Gauff

6-2, 6-3 cu Krejcikova

6-3, 6-2 cu Anisimova

6-0, 6-0 cu Tsurenko

6-3, 6-2 cu Fruhvirtova

6-0, 6-1 cu Seidel

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite