Vai şi amar de fotbalul românesc: Până şi Gigi Becali a sesizat o situaţie jenantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Becali

Federaţia Română de Fotbal (FRF) a căutat un nou selecţioner, timp de două luni, perioadă în care s-a lovit şi de patru refuzuri! Iar procesul de selecţie a inclus un om care, în mod normal, n-are nicio competenţă pentru postul pe care îl ocupă.

Nu o dată s-a spus că, din păcate, România e ţara în care competenţa nu contează. Fotbalul românesc ne demonstrează acest lucru, periodic!

O dovadă clară, în acest sens, e că în structura FRF, şeful Comisiei Tehnice e... Mihai Stoichiţă (67 de ani). Adică, un individ care a avut ultimul rezultat notabil, ca antrenor, în 2004. Acum 18 ani, „Lippi“ câştiga trei trofee în Armenia, cu Pyunik Erevan: titlul, cupa şi Supercupa. Pe lângă aceste trofee, Stoichiţă are un titlu şi o cupă în Moldova, câştigate cu Şerif Tiraspol, în 2002. Plus un titlu şi o Supercupa României pe care le-a câştigat cu Steaua, în 1998.

În rest, ultima imagine notabilă cu antrenorul Mihai Stoichiţă datează din 2012, când a fost surprins pe banca Stelei, primind indicaţii telefonice de la patronul Gigi Becali!

Stoichita

După acest moment „glorios“, „Lippi“ a trecut pe la Şerif Tiraspol (Republica Moldova), Al-Salmiya (Kuweit) şi Petrolul, fără a obţine vreun rezultat important. Apoi, a fost „pescuit“ de administraţia Burleanu. Şi investit ca şeful Comisiei Tehnice! Din această postură, Stoichiţă a fost implicat direct în alegerea selecţionerilor României din ultimii ani!

Această situaţie l-a şocat până şi pe Gigi Becali, care a lucrat, în trecut, cu Stoichiţă, avându-l drept executant, în două mandate: 2009-2010 şi 2012. Astăzi, într-o intervenţie la Pro X, patronul FCSB a spus, răspicat, că nici nu mai e interesat de echipa naţională, de când „Lippi“ decide în privinţa selecţionerului!

Ce a spus Gigi Becali?

*Pe mine nu mă mai interesează echipa naţională. Dacă a ajuns Stoichiţă să comande el Federaţia.... E băiat bun, super băiat, dar nu se poate să comande el, să fie el stăpân. Nu vreau să spun mai multe lucruri. Nu mă mai interesează FRF.

*Părerea mea e că Edi (n.r. - Edward Iordănescu) e mai bun de 100 de ori decât Bölöni. Îl ştiu că munceşte de înnebuneşte, dar şi ca tehnică. O să vedeţi voi acum. O avea ăla (n.r. - Ladislau Bölöni) experienţă, dar Edi cunoaşte mult fotbal, Edi cunoaşte jucătorii din România. 

*Singurul lucru la care s-ar putea să fie puţin deficitar e relaţia cu jucătorii, dragostea aia. Nu ştiu dacă va putea să facă o comuniune. Părerea mea e că va fi mai bun decât Bölöni.

20 de echipe a antrenat Mihai Stoichiţă în cariera sa, fiind selecţioner în Panama, Armenia şi Kuweit.  
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite