Vă amintiţi de atentatul de la Dortmund? Lovitură financiară fardată în atentat terorist

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La 11 aprilie, meciul Borussia Dortmund – Monaco din Liga Campionilor a fost amânat cu 24 de ore din cauza unei explozii care l-a rănit pe fundaşul nemţilor, Marc Barta. Iniţial, s-a crezut că ISIS a fost în spatele atacului. Realitatea a fost însă cu totul alta.

Potrivit presei internaţionale, cel care a pus la cale atentatul de la Dortmund n-a fost vreun islamist ISIS, ci…un rus! Serghei V. deţinte şi paşaport german şi, ulterior, a fost arestat lângă oraşul Tubingen.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani a încercat să creeze ideea că Statul Islamic a fost în spatele atentatului. Tocmai de aceea, a şi lăsat nişte notiţe la locul atacului prin care aşa zişii islamişti îşi asumau responsabilitatea pentru explozia care a amânat partida Dortmund – Monaco. Poliţia a avut însă dubii în legătura cu autenticitatea acestor notiţe chiar de la început.

Acum, s-a aflat că, de fapt, Serghei V. a pus la cale atentatul din dorinţa de a da o lovitură financiară. El a făcut un împrumut destul de mare – o sumă cu cinci zerouri, după cum au dezvăluit anchetatorii – şi a pariat pe faptul că acţiunile clubului Borussia Dortmund, singura grupare din Bundesliga listată la bursă, vor suferi o prăbuşire drastică. Pentru a câştiga şi a face un profit consistent, Serghei V. a executat apoi atentatul de la 11 aprilie, sperând că atacul va cauza devalorizarea acţiunilor BVB!

„Se pare că bărbatul a dorit să facă această crimă din lăcomie“, a explicat un oficial german, Ralf Jager.

La patru luni după atacul de la Dortmund, 28 de capete de acuzare au fost formulate de procurori împotriva lui Serghei V.

SportPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite