Vă amintiţi de atentatul de la Dortmund? Lovitură financiară fardată în atentat terorist

0
0

La 11 aprilie, meciul Borussia Dortmund – Monaco din Liga Campionilor a fost amânat cu 24 de ore din cauza unei explozii care l-a rănit pe fundaşul nemţilor, Marc Barta. Iniţial, s-a crezut că ISIS a fost în spatele atacului. Realitatea a fost însă cu totul alta.

Potrivit presei internaţionale, cel care a pus la cale atentatul de la Dortmund n-a fost vreun islamist ISIS, ci…un rus! Serghei V. deţinte şi paşaport german şi, ulterior, a fost arestat lângă oraşul Tubingen.

Bărbatul în vârstă de 28 de ani a încercat să creeze ideea că Statul Islamic a fost în spatele atentatului. Tocmai de aceea, a şi lăsat nişte notiţe la locul atacului prin care aşa zişii islamişti îşi asumau responsabilitatea pentru explozia care a amânat partida Dortmund – Monaco. Poliţia a avut însă dubii în legătura cu autenticitatea acestor notiţe chiar de la început.

Acum, s-a aflat că, de fapt, Serghei V. a pus la cale atentatul din dorinţa de a da o lovitură financiară. El a făcut un împrumut destul de mare – o sumă cu cinci zerouri, după cum au dezvăluit anchetatorii – şi a pariat pe faptul că acţiunile clubului Borussia Dortmund, singura grupare din Bundesliga listată la bursă, vor suferi o prăbuşire drastică. Pentru a câştiga şi a face un profit consistent, Serghei V. a executat apoi atentatul de la 11 aprilie, sperând că atacul va cauza devalorizarea acţiunilor BVB!

„Se pare că bărbatul a dorit să facă această crimă din lăcomie“, a explicat un oficial german, Ralf Jager.

La patru luni după atacul de la Dortmund, 28 de capete de acuzare au fost formulate de procurori împotriva lui Serghei V.

Mai multe - Sport

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite