Incident grav la Dortmund. O explozie a avut loc lângă autocarul Borussiei înaintea meciului cu AS Monaco. Posibil atac terorist. Partida a fost amânată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autocarul celor de la Borussia Dortmund/ Foto: EPA
Autocarul celor de la Borussia Dortmund/ Foto: EPA

Un incident grav s-a petrecut înaintea meciului Dortmund- AS Monaco, care trebuia să se joace marţi seară în sferturile Ligii Campionilor. Trei încărcături explozive au fost detonate în apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, fotbalistul Marc Bartra suferind răni şi o fractură la braţul drept.

Update: Poliţia germană a anunţat că la locul incidentului a fost găsită o scrisoare prin care autorul sau autorii au revendicat atacul. Aceştia au afirmat că încearcă autentificarea acestei scrisori, fără a oferi alte detalii cu privire la conţinutul ei.

Poliţia nu a confirmat că incidentul ar fi un atac terorist, afimând că „în acest moment rămân deschişi la orice posibilitate”.

Autorităţile au afirmat că încă nu ştiu cum anume au fost detonate cele trei pachete cu explozibil.

Update În cadrul primei conferinţe de presă organizată de poliţia germană, aceştia au anunţat că „se află în căutarea unei maşini cu număr de înmatriculare străin”, suspectate de a avea legătură cu acest incident.

Clubul monegasc a făcut public un anunţ de susţinere pentru echipa germană. „În această situaţie dificilă, clubul AS Monaco îşi exprimă suportul deplin pentru clubul şi echipa Borussia Dortmund”.

Marc Bartra, jucătorul rănit în urma exploziei, va fi operat la braţ, acesta „suferind o fractură şi pentru a îi fi scoase bucăţile de sticlă”.

bvb2

UPDATE După cele trei explozii din apropierea autocarului echipei Borussia Dortmund, poliţia a anunţat descoperirea unui alt „pachet suspect” în apropierea hotelului echipei.

Conform presei spaniole, jucătorul rănit în urma exploziei, Marc Bartra, are doar răni superficiale la nivelul braţului. Conform celor de la cotidianul Die Welt, autocarul celor de la BVB este dotat cu geamuri securizate extrem de puternice, fapt ce a prevenit ca jucătorii să sufere răni mult mai grave.

Suporterii germani au organizat o campanie pe reţeaua de socializare Twitter, prin care oferă cazare în această noapte suporterilor echipei AS Monaco rămaşi la Dortmund.

UPDATE Poliţia precizează că au fost trei explozii, iar bombele ar fi fost plasate într-un gard viu de pe marginea şoselei, pe drumul pe care trecea autocarul spre stadion.

Autobuzul a plecat de la hotel îndreptându-se către stadionul aflat la zece kilometri distanţă şi în scurt timp, „trei încărcături explozive" au fost detonate“, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei, Gunnar Wortmann, potrivit AFP.

Geamurile autocarului au fost sparte şi o persoană din interior a fost rănită uşor, a adăugat el, fără a da alte detalii.

Ceilalţi jucători sunt în siguranţă.

UPDATE Meciul a fost amânat pentru mâine

O explozie a avut loc în apropierea autocarului Borussiei, iar fundaşul Marc Bartra (26 de ani) a fost rănit şi transportat de urgenţă la spital. El este rănit la un braţ după ce explozia a spart geamurile autocarului, dar este în afara oricărui pericol. 

„Marc Bartra a fost rănit şi se află în prezent la spital. Recuperare rapidă şi completă, Marc“, a scris Borussia Dortmund pe Twitter.

Marc Bartra a fost rănit

bartra

Potrivit Marca, explozia s-a produs la 10 km de stadionul pe care este programată partida.

Poliţia germană încearcă să determine dacă este vorba de un atac terorist şi a transmis pe contul de Twitter că mai multe forţe de ordine se află la locul exploziei şi că „situaţia este încă neclară“. 

Pe stadion, suporterii Monaco scandează numele Dortmund, în semn de solidaritate

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite