US Open n-a fost un eşec total pentru Halep: va rămâne în Top 3 şi a realizat o premieră pentru România după 16 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simona Halep
Simona Halep

Înainte de US Open, românii făceau calcule despre cum ar putea Simona Halep să o detroneze pe Serena Williams de pe locul 1 în clasamentul mondial. După ce s-a întâmplat vineri, lumea a început să facă altfel de calcule.

Ocupanta locului 2 WTA a cedat, surprinzător, în meciul cu Baroni (locul 121 în lume), scor 6-7, 2-6. Asta după ce, la un moment dat, Simona avea 5-2 în primul set! După acest eşec, a apărut următoarea întrebare: cât de mult poate pica Halep în clasamentul mondial? Răspunsul: nu mai mult de o poziţie. „Adevărul“ explică de ce.

Emoţii cu Bouchard

În primul rând, Petra Kvitova (locul 4 WTA) a fost eliminată, la rândul ei, în turul III la US Open, cedând în faţa unei jucătoare venite din calificări, Aleksandra Krunici (locul 145 WTA). A urmat, aseară, eliminarea suferită de Şarapova cu Wozniacki. Având în vedere că Na Li (locul 3 în lume) a ratat US Open din cauza unei accidentări, iar Radwanska (locul 5 mondial) şi Kerber (locul 7 WTA) au fost eliminate şi ele la New York, de acum doar Bouchard (locul 8 mondial) o poate depăşi pe Halep.

Pe scurt: Bouchard ar trebui să câştige US Open ca să treacă peste Simona.

Va face turul Asiei

US Open n-a fost un eşec total pentru Halep. Datorită parcursului de la New York, calificarea matematică a Simonei la Turneul Campioanelor a fost confirmată de mai multe site-uri specializate în calculul ierarhiei live pentru competiţie. Alături de Halep, care a acumulat 5.188 de puncte, la Turneul Campioanelor şi-au mai asigurat deja calificarea, tot graţie punctelor acumulate la US Open, Maria Şarapova şi Serena Williams. 

Turneul Campioanelor reuneşte cele mai valoroase opt jucătoare din lume conform clasamentului realizat prin acumularea tuturor punctelor obţinute de la 1 ianuarie încoace. România n-a mai avut o reprezentantă în această competiţie de 16 ani, mai precis de când Irina Spârlea a ajuns până în semifinale, în 1997 şi în 1998.

Program Halep

Tokyo (Japonia): 15-21 septembrie

Premii totale: 1.000.000 de dolari

Suprafaţa: hard

Unde a ajuns în 2013: optimi

Wuhan (China): 21-27 septembrie

Premii totale: 2.440.070 de dolari

Suprafaţa: hard

Unde a ajuns în 2013: e prima ediţie a turneului

Beijing (China): 27 septembrie – 5 octombrie

Premii totale: 5.427.105 de dolari

Suprafaţa: hard

Unde a ajuns în 2013: turul I

Moscova (Rusia): 13-19 octombrie

Premii totale: 710.000 de dolari

Suprafaţa: hard

Unde a ajuns în 2013: locul 1

Turneul Campioanelor (Singapore): 20-26 octombrie

Premii totale: 6.500.000 de dolari

Suprafaţa: hard

Unde a ajuns în 2013: nu s-a calificat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite