US Open 2016: Simona Halep începe cursa pentru glorie cu ochii pe un bonus uriaş, de patru milioane de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

US Open începe luni în parcul Flushing Meadows din New York. La ultimul Grand Slam al anului, Simona Halep îşi mai încearcă o dată puterile în tentativa de a-şi apropia primul turneu major al carierei. Turneul va fi transmis în România de Eurosport.

Dacă visul olimpic nu o atinge pe Simona, cu siguranţă că marea ei dorinţă este de a câştiga un turneu de Grand Slam. Nu şi-a ascuns niciodată de altfel acest ideal, afirmând că speră să ajungă printre stelele tenisului “în această viaţă”. Halep, care va împlini 25 de ani pe 27 septembrie, n-a reuşit să se mai apropie de un trofeu de Grand Slam de la finala cu Şarapova de acum doi ani de la Paris şi pare că încă n-a găsit puterea mentală de a duce până la capăt un turneu lung, de două săptămâni. A făcut paşi în direcţia cea bună, e clar, şi la US Open (29 august – 11 septembrie) va avea o şansă importantă.  În ochii specialiştilor, e văzută pe scara favoritelor undeva pe locurile 2-4, la egalitate cu Angelique Kerber şi Garbine Muguruza, tripletă aflată totuşi la distanţă apreciabilă de Serena Williams.
În ierarhia WTA, Simona a căzut pe locul al cincilea, ceea ce adaugă un plus de dificultate pe traseu, pentru că românca ar putea juca împotriva Serenei sau a lui Kerber chiar din faza sferturilor de finală. Preferabilă ar fi mai degrabă  o întâlnire cu Angelique, împotriva căreia şi-a împărţit victoriile în ultimele două meciuri: Halep s-a impus la Montreal, dar a cedat la Cincinnati. În schimb, contra Serenei, constănţeanca are un bilanţ modest, 1-8, şi doar o zi proastă a lui Williams poate să echilibreze şansele. De altfel, Simona a recunoscut: ”Singura jucătoare de la care am ceva de învăţat e Serena Williams. De la ea am văzut ce înseamnă motivaţia, spiritul de luptă, agresivitatea”.
Simona e de o lună pe continetul nord-american, s-a impus în Canada, a jucat semifinală la Cincinnati şi toată pregătirea ei din ultimul timp s-a construit pentru a o aduce pe Halep la capacitatea fizică şi mentală care să-i aducă gloria pe cea mai mare scenă a tenisului, arena Arthur Ashe. De altfel, hardul s-a transformat încet-încet în suprafaţa favorită a Simonei, pentru că pe acest teren au venit rezultatele mai consistente din ultimii doi ani, inclusiv semifinala de anul trecut de la US Open cu Flavia Pennetta.
Victoria italiencei de anul trecut, la ultimul sezon al ei în circuitul WTA, este una dintre sursele de inspiraţie ale româncei: “Flavia ne-a demonstrat că se poate, dacă eşti în starea de spirit potrivită şi eşti concentrată pe tot parcursul turneului”, a spus Simona. Pentru româncă, chiar şi isprăvile din acest an ale lui Angelique Kerber şi Garbine Muguruza, victorioase la Australian Open şi la Roland Garros se pot constitui în exemple de urmat. 

“Sunt puternică mental”
Între înfrângerea de la Wimbledon şi cea de la Cincinnati, ambele în faţa lui Angelique Kerber, Simona a strâns 13 victorii consecutive şi a cucerit două trofee, la Bucureşti şi la Montreal. “Mă simt puternică fizic, cred că am ajuns şi mental la un nivel înalt şi acesta e punctul în care mă simt confortabil şi am multă încredere. Am lucrat mult în sală şi stau mai bine fizic în meciuri. Îmi place jocul meu, simt că joc un tenis bun. Mă simt puternică din punctul de vedere al picioarelor. Cred că am cea mai bună perioadă din an. Dar nu am aşteptări pentru US Open. Este un Grand Slam şi acolo toată lumea joacă un tenis bun, fiecare meci va fi dificil. Am de gând să joc tenisul meu cel mai bun, să fac tot ce îmi stă în putinţă mai bine, să câştig meciuri şi să abordez acest turneu cum le-am abordat pe ultimele două”. Şi despre relaţia cu Darren: “Mă simt bine cu el, îmi dă multă încredere şi îmi oferă soluţii de la meci la meci”.
Simona nu e îndrăgostită de New York, însă a început treptat să se apropie de metropola americană: “Îmi place să stau trei-patru săptămâni, dar nu mai mult, pentru că mă plictisesc. Dar a ajuns mai aproape de inima mea de anul trecut, când am ajuns în semifinale. Acum stau la un hotel mai bun, am găsit şi câteva restaurante interesante”. 

Meciurile de la US Open vor putea fi urmărite în România pe EuroSport.

Joacă pe 4 milioane de dolari
Turneul de Grand Slam de la New York încheie US Open Series, o grupare de cinci competiţii din care mai fac parte întrecerile de la Montreal, Stanford, New Haven şi Cincinnati. Într-un clasament care se face separat, Simona Halep e pe locul al doilea în US Open Series şi va obţine un bonus financiar consistent dacă ajunge cât mai sus la New York. O victorie în finala de la Flushing Meadows îi va completa cecul de 3,5 milioane de dolari cu alte 500.000 de dolari, graţie acestei ierarhii distincte.
Într-o altă clasificare separată, Simona Halep ocupă locul al treilea în Race To Singapore, cursa la capătul căreia opt tenismene merg la Turneul Campioanelor. Dacă Serena Williams şi Angelique Kerber şi-au asigurat prezenţa la balul de final de an, Simona mai are nevoie de doar câteva puncte pentru a fi sigură că va participa pentru al treilea an consecutiv la această reuniune de gală. De altfel, după US Open, Simona îşi poate focaliza atenţia spre Singapore, pentru că celelate turnee asiatice ce urmează, din China sau Japonia, n-au fost niciodată pe placul ei. 

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite