Ungurii, în delir: Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor în 2026

0
Publicat:

Puskas Arena din Budapesta va găzdui finala Ligii Campionilor la fotbal în 2026, în timp ce finala din 2027 ar putea avea loc la Milano dacă stadionul San Siro va fi renovat între timp, a decis miercuri UEFA, informează AFP.

Fanii maghiari au primit o veste minunantă. FOTO: Arhiva Adevărul
Fanii maghiari au primit o veste minunantă. FOTO: Arhiva Adevărul

Următoarele două gazde ale finalei Ligii Campionilor sunt deja cunoscute: Londra, unde Borussia Dortmund şi Real Madrid se vor întâlni pe 1 iunie, apoi Munchen pe 31 mai 2025 pentru prima ediţie în care Liga Campionilor va avea un nou format.

Reunit la Dublin cu câteva ore înainte de finala Europa League dintre Bayer Leverkusen şi Atalanta Bergamo, comitetul executiv al UEFA a amânat decizia sa finală pentru anul 2027 până pe 24 septembrie, aşteptând ca Federaţia italiană de fotbal "să prezinte informaţii despre planurile de renovare a stadionului San Siro".

Tot joi, comitetul executiv a decis că finala Europa League va avea loc în 2026 la Istanbul, iar cea din 2027 la Frankfurt. Finala Conference League se va disputa în 2026 la Leipzig, iar în 2027 Istanbul.

În ceea ce priveşte fotbalul feminin, Oslo va găzdui finala Ligii Campionilor din 2026, în timp ce finala din 2027 rămâne în suspans. Germania a primit deja organizarea unor finale de cupă europeană în 2026 şi 2027, "astfel încât candidatura oraşului Stuttgart nu poate fi acceptată", a explicat UEFA.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite